BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

4

June 2020

1

COMMENTS

Cele mai sigure destinatii turistice dupa pandemia de coronavirus

Written by , Posted in Travel

Organizația European Best Destinations (EBD), care face parte din Reţeaua EDEN a Comisiei Europene, a alcătuit un Top 20 al celor mai sigure orașe din Europa, unde se poate călători după pandemie. Grecia, Croatia si Georgia se afla in fruntea listei. 

Autorii studiului au inclus în listă 13 state și 18 orașe. Portugalia (în special Insulele Azore, Aletejo și Algarve), România (Sibiu), Muntenegru (Kotor), Polonia (Varșovia, Gdansk), Austria (Viena), Slovenia (Bohinj), Lituania (Vilnius), Letonia (Riga), Finlanda (Oulu) și Malta au fost de asemenea între locurile preferate pentru relaxare.

Sibiu este singurul oraș din România aflat în acest clasament, pe locul zece. Potrivit portalului, destinațiile menționate au fost mai puțin afectate de coronavirus. În afară de asta, acolo se respectă cu strictețe cerințele de igienă, în restaurante și în hoteluri se schimbă frecvent filtrele de aer condiționat, este introdus un regim de purtare a măștilor și se respectă distanțarea socială. În afară de asta, majoritatea hotelurilor se află aproape de spitalele orășenești care, la rândul lor, au mai multe paturi de persoană decât majoritatea statelor europene.

“Sibiu este o destinație perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru dependeții de Instagram, pentru amatorii de istorie și iubitorii de natură“. “Datorită implicării primarului, Sibiul a dezvoltat multe spații verzi în oraș (…) Sibiu este faimos și este considerat una din destinațiile europene cu cea mai bună calitate a vieții“, noteaza EBD. Sibiu este considerat unul dintre oraşele europene cu cea mai bună calitate a vieții. În urmă cu 13 ani a fost Capitala Europeană a Culturii, iar anul trecut a fost numit Regiunea Europeană a Gastronomiei.

Iată lista completă a destinațiilor turistice europene considerate relativ sigure de EBD:

1. Tbilisi, Georgia
2. Corfu, Grecia
3. Cavtat, Croaţia
4. Insulele Azore
5. Preveza, Grecia
6 Alentejo, Portugalia
7. Batumi, Georgia
8. Zagreb, Croaţia
9. Algarve, Portugalia
10. Sibiu, România
11. Kotor, Muntenegru
12. Rijeka, Croaţia
13. Varşovia, Polonia
14. Viena, Austria
15.  Bohinj, Slovenia
16. Malta
17. Gdansk, Polonia
18. Vilnius, Lituania
19. Riga, Letonia
20. Taigaua sălbatică, Finlanda

Foto: https://www.instagram.com/goguci/


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.