BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

22

February 2016

4

COMMENTS

Cum sa readuci la viata unul dintre cele mai tari locuri din Brasov

Written by , Posted in Travel

Acum 2 luni am scris despre unul dintre cele mai frumoase locuri din Transilvania – Cincsor.Transilvania.Case de Oaspetiun loc de poveste unde va invit cu mare drag sa mergeti. In postarea de astazi o sa vorbim despre al loc foarte frumos, de data asta in Brasov, incarcat de istorie si readus la viata de un om cu inima mare.

Fix la kilometrul 0 – in Piata Sfatului din Brasov – se afla unul dintre cele mai frumoase localuri din Romania – pe vremuri era un loc select de intalnire a elitei Brasovului – acum are cele mai mari sanse sa devina unul dintre cele mai uber cool locuri din Transilvania. Este vorba despre fostul restaurantul Luther, localul pe care il frecventau intelectualii – medici, profesori si avocatii. Patronul restaurantului Luther era renumitul comerciant Ioan Mosoiu, care era considerat un adevarat fiu al Brasovului, datorita donatiilor pe care le facea, in special pentru liceul Saguna.

Luther Brasserie & Lounge BrasovLuther Brasserie & Lounge BrasovLuther Brasserie & Lounge BrasovLuther Brasserie & Lounge Brasov

Luther Brasserie & Lounge s-a deschis pe 20 februarie 2016 si este numarul 1 la capitolul distractie in Piata Sfatului din Brasov. Am fost sa vad pe viu locul chiar la deschidere. Unde am avut parte de surprize si de oameni foarte cool. Conceptul este unul foarte cool – te poti bucura de cel mai tare lounge din Brasov iar de la 22:30 conceptul devine unul de party. Am si cateva poze de la deschidere facute de Dacian – The Storyalist.

Evenimentul de sambata a fost un eveniment marca Social Agenda – un concept fresh care o sa va faca programul de iesit in oras de acum inainte.

Luther Brasserie & Lounge BrasovDSC_4763 (1)

In 1869, la marginea Bucurestiului, pe atunci soseaua Basarabilor, in apropierea mosiei Grant se ridica fabrica de bere Luther – una dintre primele din Romania, alaturi de fabrica lui Johann Kube (1806), Krebs, Oppler, Gib sau Bragadiru. Propiretarul este nimeni altul decat Erhardt Luther, care a adus cu el celebrele retete de bere din Germania. La doar cativa ani de la inaugurare, fabrica avea sa fie furnizorul Curtii Regale a Romaniei. In anul 1905, fabrica era cumparata de fratii Czell din Brasov, care aveau fabrica de bere de la Darste, din Brasov. Citeste mai mult aici.

Luther Brasserie & Lounge BrasovLuther Brasserie & Lounge BrasovLuther Brasserie & Lounge Brasov


4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.