BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

19

December 2013

8

COMMENTS

“Daca am putea sa vorbim mai putin si sa facem mai mult, ar fi grozav.”

Written by , Posted in Teatru

Acum catava luni scriam un post despre faptul ca vorbim prea mult si facem prea putin. Luni seara – in emisiunea “Nocturne” (realizator Marina Constantinescu) – una dintre singurele emisiuni OK de la TVR – a fost invitat Marcel Iures. Care a vorbit si despre treaba asta.

“La Revolutie, inainte de toate, am invatat sa injuram. Dupa care, am invatat sa spunem „NU”. Am continuat sa spunem „NU” la aproape orice – privatizarii, educatiei, culturii”

“Noi nu ne pretuim cum trebuie. Eventual ne suspectam, cateodata ne invidiem, in cel mai bun caz ne invidiem cu drag, si-o si spunem – ceea ce poate fi constructiv la un moment dat -, dar are valoarea unui eveniment colosal sa mangai un om in Romania, sa-l imbratisezi, sa-i dedici ceva, sa fii fericit pentru el si sa-i arati asta.

“Ca natie, suntem relativ tineri. Exercitiul de a face lucrurile prin noi insine a durat putin si am avut profesori straini. Trebuie sa vina de la sine, ca mersul pe bicicleta: sa ai grija de educatie, sa-ti respecți clasa taraneasca, care a facut sacrificii imense in aceasta tara. L-am si auzit pe presedinte, care ne tragea de maneca: „Suntem o tara cu un potențial agricol formidabil.” Mi s-a parut usor ridicol si penibil. Asta e o realitate de vreo 200 de ani, dinainte de a se fi inventat tractorul si ingrasamintele azotate.”

O buna parte din energia care ar trebui sa se duca exact unde trebuie, o consumam vorbind. Vorbim, vorbim, vorbim; e Caragiale. Si totusi, in anumite tari, lucrurile se rezolva – mai greu, mai cu bani, mai cu sacrificii, mai cu enuziasm, dar se rezova. Daca am putea sa vorbim mai putin si sa facem mai mult, ar fi grozav.”

Citeste tot materialul pe ziarulmetropolis.ro

Emisiunea integrala o gasiti aici

Foto: TVR


8 Comments

  1. Lorena
  2. luminita
  3. adriana
  4. Mihai
  5. Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.