BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

18

December 2014

1

COMMENTS

“Every once in awhile a dog enters your life and changes everything”

Written by , Posted in Film

A fost unul dintre cele mai tari momente de la Les Films de Cannes a Bucarest...cainii au venit alarturi de stapani la unul dintre cele mai tari filme ale anului. Am o veste buna pentru cei care nu au apucat sa vada filmul in octombrie.

Castigatorul Marelui Premiu al sectiunii Un Certain Regard la Cannes si propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, “Orasul cainilor / White God” in regia lui Kornél Mundruczó va fi lansat de Parada Film anul viitor. Premiera in cinematografele din Romania va fi programata pe 20 februarie 2015.

Lungmetrajul a fost prezentat in avanpremiera romaneasca in inchiderea “Les Films de Cannes à Bucarest in cadrul unui eveniment special: spectatorii au avut acces in sala de cinema impreuna cu patrupezii lor.

Orasul Cainilor-directorKornelMundruczó-OnSetOrasul Cainilor-directorKornelMundruczó-OnSet2Orasul Cainilor-directorKornelMundruczó-OnSet3Orasul Cainilor-directorKornelMundruczó-Portrait

Remarcat de critica internationala drept “un thriller indraznet si incisiv, sarcastic, dinamic si ambitios” (One Room with a View), “tulburator” (Variety), “o adevarata apocalipsa a cainilor” (The Guardian), “o parabola feroce” (The New York Times), “Orasul cainilor” este o alegorie impresionanta despre rasism si inegalitate sociala in care cainii fara stapan se coalizeaza impotriva oamenilor.

Scenariul filmului este inspirat dintr-o stire reala a presei maghiare: incercarea esuata a extremei dreapta de a vota o lege prin care stapanii de caini ar fi impozitati diferit in functie de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metisi, taxe mai mici pentru cainii cu pedigree si scutire de plata pentru rasele unguresti. In “Orasul cainilor”, Lili, o pustoaica de 13 ani, porneste in cautarea cainelui Hagen abandonat de tatal ei dupa impunerea acestei legi.

Orasul Cainilor-Still1Orasul Cainilor-Still2Orasul Cainilor-Still4Orasul Cainilor-Still5

Peste 250 de caini dresati timp de 6 luni de zile au participat la filmarile “White God”. Interpretii lui Hagen, cainii Body si Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes.

Kornél Mundruczó este una dintre cele mai puternice voci ale cinema-ului contemporan. S-a remarcat la Cannes inca de la lungmetrajul de debut “Johanna” (sectiunea Un Certain Regard, 2005), “Delta” (Premiul FIPRESCI, Competitie, 2008) si “Tender Son – The Frankenstein Project” (Competitie, 2010).

Orasul Cainilor-Still6Orasul Cainilor-Still7Orasul Cainilor-Still8Orasul Cainilor-Still10Orasul Cainilor-Still9Orasul Cainilor-Still11

Campania de promovare in Romania a filmului “Orasul cainilor” debuteaza in forta cu teaserul realizat de Liviu Neagoe si echipa Good Hands.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.