BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

26

June 2014

1

COMMENTS

“Family is not an important thing. It’s everything.”

Written by , Posted in Film

Dupa ce am vazut rolul pe care l-a facut Marion Clotillard in “De rouille et d’os” am zis ca este una dintre cele mai tari actrite din lume. Pana asa ajung sa vad “Two Days, One Night” ma multumesc cu Blood Ties. Pe care va invit sa il vedeti.

Blood Ties/Legaturi de sange, thriller-ul franco-american in regia actorului devenit recent si regizor, Guillaume Canet (Tell No One), va avea premiera in Romania pe 27 iunie. Filmul spune povestea a doi frati din Brooklyn-ul anilor ‘70, unul ajuns gangster, celalalt politist.

Din distributie fac parte Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International), Marion Clotillard (The Dark Knight Rises, Inception, Contagion, Midnight in Paris, Big Fish, La Vie en Rose), Mila Kunis (Black Swan, Ted, Oz the Great and Powerfull) si Billy Crudup (Almost Famous, Watchmen, Big Fish).

blood-ties-272554l

De-asemenea, veti mai putea recunoaste actori precum: Zoe Saldana (Avatar, Star Trek, Piratii din Caraibe), James Caan (The Godfather, Misery, Middle Man, Dogville, The Way of the Gun), Noah Emmerich (The Truman Show, Super 8, Little Children)

Blood Ties/Legaturi de sange a participat – Out of Competition – la Festivalul International de Film de la Cannes 2013 si a fost proiectat anul acesta in inchiderea Festivalului International de Film Bucuresti (BIFF) 2014.

Blood TiesBlood Ties

Blood Ties sau Doi frati patati

Ne aflam in New York-ul anilor ‘70. Dupa cativa ani de inchisoare executati in urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), in varsta de 50 de ani, este eliberat pentru buna purtare. La poarta penitenciarului, Chris este asteptat de fratele sau Frank (interpretat de Billy Crudup), un politist cu o cariera care se anunta stralucitoare. Chris si Frank au fost mereu diferiti. Insa tatal lor, cel care i-a crescut, a parut sa-l prefere tot timpul pe Chris, asta in ciuda necazurilor pe care le provoca.

Blood Ties

De data asta, Frank este gata sa-i mai dea o sansa fratelui sau nelegiuit. Il primeste in casa, ii gaseste o slujba, ba chiar il ajuta sa reia legatura cu copiii si cu fosta sotie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui – infractor ii este greu sa se tina departe de vechile obiceiuri. Asa ca fratele – politist decide sa-i intoarca definitiv spatele. Doar ca decizia aceasta vine putin cam tarziu…

blood-ties-984209l

Blood Ties, un proiect frantuzesc realizat in America

Pentru proaspatul regizor francez Guillaume Canet, succesul pe plan international a aparut in urma celui de-al doilea lungmetraj al sau, Tell No One (2006), patru premii César in 2007, printre care cele pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor in rol principal – Francois Cluzet si Cel mai bun montaj. Dupa lansarea cu mare succes a lui Tell No One in SUA, pentru Guillaume Canet au inceput sa curga ofertele din partea studiourilor americane.

“Am primit o multime de propuneri de a regiza filme direct in State. Si vorbesc aici de nume grele, masinile de facut bani”, spune Canet. “Dar nu ma simteam pregatit sa apuc calea asta: un film in limba engleza, in SUA, cu un producator care sa-mi sufle in ceafa la fiecare pas. Pana la urma mi-a venit ideea de a merge totusi in America, dar cu un proiect de-al meu”.

blood-ties-247419l

Asa a aparut ideea remake-ului la filmul frantuzesc Les liens du sang / Rivals, regizat de acelasi Guillaume Canet, in 2008. Intre timp, regizorul a aflat ca si Ridley Scott este interesat de drepturile pentru un remake al filmului sau. Asa ca n-a mai stat pe ganduri. Scenariul a fost adaptat cu ajutorul lui James Gray (regizorul Little Odessa, The Yards, We Own the Night si foarte recentul The Immigrant). James Gray vazuse si el Tell No One si era interesat de proiectele la care lucreaza regizorul francez. Cand a aflat ca nu are scenarist pentru Blood Ties, James Gray, care nu mai scrisese nimic pana atunci, s-a oferit imediat ca si co-scenarist.

blood-ties-610768lblood-ties-986816l

Rolul lui Clive Owen a fost dorit initial de Mark Wahlberg. Acesta vazuse si el Tell No One si dorea sa-l cunoasca pe regizorul sau. Guillaume Canet avea insa alte ganduri pentru distributie. Asa ca l-a sunat pe amicul sau Alfonso Cuarón si l-a rugat sa-i prezinte proiectul Blood Ties lui Clive Owen.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.