BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

18

February 2017

0

COMMENTS

Filmele lunii martie: 4 filme pe care trebuie sa le vezi neaparat!

Written by , Posted in Film

M-am hotarat sa fac treaba asta lunar. Sa scriu despre premierele din luna respectiva. Pentru luna martie am ales 4 filme pe care abia astept sa le vad. Ele intra in cinematrograf pe 3 martie – in cazulu primului film, 10 martie – in cazul celui de-al doilea film, 17, respectiv 24 martie.

Dana Bunescu a primit sambata Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer. ”Ana, mon amour”, cu Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti in rolurile principale, este o adaptare libera dupa romanul lui Cezar Paul-Badescu, ”Luminita, mon amour”.

Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

“Cea mai mare provocare a acestui film a fost scenariul și felul în care funcționează pe ecran, la fel de provocator a fost și lucrul cu actorii.E o mare traumă să afli la 17 ani că tatăl tău nu e de fapt tatăl tău biologic. Ăsta e cazul Anei. E o traumă și să afli ca băiat că mama ta a vrut să fugă cu un neamț și ai tăi nu s-au despărțit tocmai din cauza ta, cum e cazul lui Toma. Așa că intră în relația de co-depență unul cu celălalt.”, a mărturisit regizorul Calin Netzer în conferința de presă la #Berlinale2017

amour

“Filmul lansează mai mult o invitaţie, nu-și propune neapărat să transmită un mesaj. Este o invitaţie la întâlnire cu propria conştiinţă, o invitație de a-i asculta glasul chiar şi atunci când zgomotul vieţii cotidiene pare de neînvins.” Diana Cavallioti in Revista Avantaje.

I, Daniel Blake este cel mai nou film facut de Ken Loach. Pentru prima dată în viața lui, Daniel Blake, un tâmplar de 59 de ani, e constrâns de împrejurări să apeleze la ajutorul social, din cauza unor probleme cardiace. Dar chiar dacă medicul îi interzice să lucreze, este obligat să-și caute de lucru, sub amenințarea unor sancțiuni. De-a lungul drumurilor sale regulate la „job center”, Daniel se intersectează cu Rachel, mamă singură a doi copii, constrânsă să accepte o locuință la 450 de km depărtare de orașul ei natal, pentru a nu fi plasată într-una adăpost social. Prinși amândoi în ițele aberațiilor administrative din sistemul britanic de astăzi, Daniel și Rachel vor încerca să se descurce împreună.

Mult anticipatul film despre credinţă şi religie al lui Martin Scorsese, „Silence: Puterea credinţei” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut şi pentru a răspândi creştinismul. În acea perioadă, conducerea japoneză şi elita samurailor erau hotărâte să eradicheze creştinismul în toate formele ei. Adepţii erau vânaţi şi torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în chinuri groaznice. Scenariul filmului este scris de Martin Scrosese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul publicat de Shusaka Endo în 1966 care pune sub semnul întrebării lipsa răspunsului divin în faţa suferinţei umane.

Filmul ii are in rlurile principale pe Andrew Garfield, Adam Driver şi Liam Neeson.

La fille inconnue este cel mai nou film regizat de Jean-Pierre si Luc Dardenne. Într-o seară, după ce programul s-a terminat și cabinetul s-a închis, Jenny, o tânără care practică medicina generală, aude soneria, dar nu răspunde. În ziua următoare, poliția o informează că o femeie a fost găsită moartă la ușa ei.

Foto: AMA 2 © Aurel Rapa


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.