BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

2

February 2020

0

COMMENTS

“Gasim important ca cei ce alcatuiesc scena muzicii electronice sa dezbata situatia actuala, directia in care se indreapta lucrurile si sa gaseasca solutii ale problemelor existente si nu numai. Consideram ca asta este singurul mod in care poate exista o evolutie sanatoasa.” Interviu cu Mihai Dragomir si Razvan Sirbu!

Written by , Posted in Bucurestiul meu, Music

Pasionatii de muzica electronica au parte de o veste buna. Adica pentru ei este in special aceasta postare. In premiera pe scena locala, Pivotal îi aduce impreuna pe Mihai Campineanu (Suie Paparude), Cristi Munteanu (Cristi Cons / SIT, Amorf) si Dreamrec pentru un Experimental A/V Live Performance. Invitatii de astazi de la “Romania mea” sunt Mihai Dragomir si Razvan Sirbu cu care am stat de vorba si am intors pe toate partile Pivotal. 

Cine si ce e Pivotal?

Pivotal inseamna Mihai Dragomir si Razvan Sirbu, cu un mare input din partea prietenei noastre, Sinziana Baltac. Gandim si organizam conferinte legate strans de comunitatea scenei muzicii electronice si incercam sa realizam evenimente cu importante elemente culturale.

De ce ati ales demararea acestui proiect?

Brand-ul Pivotal a aparut in planurile noastre in urma experientei cumulate si a analizei constante pe care o avem asupra scenei muzicii electronice din Romania. Gasim important ca cei ce alcatuiesc scena muzicii electronice sa dezbata situatia actuala, directia in care se indreapta lucrurile si sa gaseasca solutii ale problemelor existente si nu numai. Consideram ca asta este singurul mod in care poate exista o evolutie sanatoasa.

Cum a evoluat viata de noapte in Bucuresti?

Evolutia scenei este una naturala, venind cot la cot cu maturizarea educationala a oamenilor. Drumul este lung insa, iar tot ce am invatat in tot acesti ani de activitate incercam sa returnam comunitatii prin initiative de genul Pivotal.

Ce v-a motivat sa aveti initiativa de a incerca ceva in directia open-talk-urilor?

Suntem ferm convinsi ca discutiile libere, fara incrancenare si directionate spre pozitiv, ajuta comunitatii, indiferent daca esti promoter, artist sau party-goer.

Care e background-ul vostru in scena muzicii electronice?

Suntem colaboratori/ fondatori ai brand-urilor COLOR, CABAL, SUNDAY SCOOP, PLAN.PROGRAM iar experienta noastra in ceea ce priveste cultura de club se intinde pe mai bine de 15 ani.

Care sunt lucrurile care ati vrea sa fie înțelese de participantii conferintelor organizate de voi?

Consideram ca un dialog intre toate partile implicate in aceasta scena poate ajuta la o educare a publicului tanar, informarea corecta fiind un factor important in continuitatea fenomenului culturii de club. Ne-ar bucura sa stim ca prin aceste conferinte, unde accesul este liber, publicul sa acumuleze si sa poata avea un contact direct cu oamenii care au un rol de formare in cultura de club actuala. Mai multe detalii gasiti aici.

Care e analiza voastra a comunitatii scenei muzicii electronice din Romania in prezent?

Avem un numar destul de redus de stiluri muzicale ce pot fi ascultate in putinele spatii de evenimente de la noi, dar totusi calitatea lor este ridicata. Comunitatea este unita, putin prea focusata pe ce le e usor de accesat, dar aici intervin promoterii ale caror decizii pot influenta pe termen lung directia scenei.

Care ar fi 3 locuri in care sa iesi in weekend-uri? 3 brand-uri sau locatii pe care le-ati propune.

Cu siguranta evenimentele organizate de noi, orice eveniment COLOR, CABAL, unde incercam mereu sa imbinam zone cat mai eclectice ale muzicii electronice, prin artisti romani si straini calitativi. Clubul Guesthouse este un etalon al calitatii sunetului si a line-up-urilor iar ca si scena alternativa, in Clubul Expirat poti gasi act-uri foarte bine construite, platforma Wolff generand noutate si varietate.

La evenimentul de pe 13 februarie, conferinta va fi urmata de un live performance in premiera, un act ce uneste 2 lumi distincte din scena muzicii electronice, completat vizual de un experimentat Dreamrec. Ce se va intampla mai exact?

Mihai Campineanu, fondator al trupei Suie Paparude si Cristian Munteanu alias Cristi Cons, ce face parte din proiectele Amorf, alaturi de Vlad Caia si Mischa Blanos, SIT si owner al label-ului Amphia, au acceptat propunerea nostra de a face un live performance in premiera, un mix hibrid, venind fiecare cu sound-ul propriu si contopind fraze muzicale unice, Dreamrec modeland imagini direct conectate cu sound-ul creeat pe loc. Va fi un eveniment /experiment audio /video ce va avea loc o sigura data, pe data de 13 februarie in Club Expirat.

De unde iti poti cumpara bilet pentru acest live performance?

Biletele se gasesc in format electronic pe iabilet.ro.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.