BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

25

November 2013

32

COMMENTS

“Lay(ers)” sau despre piele si viata ei secreta

Written by , Posted in Teatru

Pielea este, probabil, organul la care ne gândim cel mai puţin în termeni de “organ” şi, deşi acest organ ne aduce unele dintre cele mai senzuale emoţii, rareori îi dam importanţa cuvenită.

Însă în  spectacolul de dans contemporan “Lay(ers)”, Cristina Lilienfeld explorează conexiunea dintre piele, ca organ, și emoție.

“Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atât sensorial, cât și emoțional. În imaginea respectivă tema este legată de pielea umană și felul în care ea trăiește, se schimbă, se decojeste. M-a dus cu imaginaţia la acele măști pentru îngrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am început să caut similarități între pielea șarpelui care se schimbă când nu mai este potrivită pentru el, între scoarța copacului care se usucă, se crapă într-un mod foarte expresiv și pielea umană.

În această călătorie am descoperit, cu fiecare etapă și strat de piele explorat, noi emoții din ce în ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte pielea exprimă interiorul nostrum, iar pe de altă parte, o văd ca pe un “paznic” care face legătura între noi și lume. Astfel, este o luptă de a pătrunde în interior, de a lăsa emoțiile să se exprime, de a lăsa sinele să iasă.

Lay(ers) este un spectacol în care vă las să pătrundeți în interiorul meu și să mă vedeți în toată vulnerabilitatea.” (Cristina Lilienfeld)

Spectacolul va fi prezentat pe 28 noiembrie, ora 19.30, la Centrul National al Dansului Bucuresti, Sala Stere Popescu (Bd. Marasesti 80-82).

Facem si un concurs. E simplu: Scrie primele trei cuvinte care-ti vin in cap atunci cand pronunti “piele”.

Ofer o invitatie la spectacol. Castigatorul il aleg eu in fuctie de raspunsuri. Bafta.

Mai multe detalii despre spectacole gasiti pe www.cndb.ro


32 Comments

 1. Iness
 2. Andreea Bajenaru
 3. ana
 4. simona
 5. Irina
 6. LoryS
 7. Oana
 8. alexandra
 9. nicoleta
 10. Flory Flor
 11. Raluca Afronie
 12. florentina
 13. Natalia Witt
 14. Andy
 15. Oana
 16. Penelopa Anca Badea
 17. via
 18. Carmen
 19. CRIS
 20. Dana
 21. oana
 22. Sosorina
 23. Georgiana
 24. Cati
 25. ana
 26. Raluca
 27. Ada
 28. Catalin
 29. Oana
 30. via
 31. corina
 32. Sorin B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.