BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

27

January 2014

4

COMMENTS

Lucrurile de care avem nevoie

Written by , Posted in Diverse

Vorbeam acum cateva zile cu o colega de la birou care imi spunea ca – impreuna cu sotul ei – prefera sa vada seara un film cat mai lejer, o comedioara usoara. Imi spunea ca nu mai are chef si stare de filme serioase, grele, de drame.

Am auzit treaba asta la mai multi oameni. Nu mai simt nevoia de a se mai incarca si cu alte lucruri. E destul ca viata asta ii incarca zilnic cu drame si lucruri triste…si prefera sa se linisteasca si sa vada un film usor, o comedie la un teatru, ceva lejer. Traim vremuri tulburi in care suntem loviti din toate partile de lucruri negative si nu mai avem rabdarea si starea sa vedem un film de arta, o drama, un film mai complex. Si in general nu mai avem nevoie de drame, de stiri, te tot felul de lucruri nasoale care se intampla in jurul nostru. Cand ajungem acasa vrem sa ne bucuram de momentele alea…alaturi de omul de langa noi…vrem liniste.

“Uite, chiar aseara am avut un spectacol la Teatrul de Comedie si un public – n-as vrea sa banalizez – care practic a venit sa se incalzeasca la “flacara” teatrului. Avea nevoie de emotie, avea nevoie in acelasi timp si de relaxare. De fapt, in general, oamenii din societatea noastra au nevoie de comedie. Oamenii vor sa rada, vor sa se recunoasca in personajele de pe scena si vor sa faca haz de necaz. Nu traim vremuri usoare, e o societate ratacita. Nu mai exista valori, nu mai exista criterii, suntem bombardati de vizual, suntem bombardati de false imagini care ne agreseaza.

Multi suntem constienti de asta, multi nu ne mai uitam la televizor. Cand auzeam asta acum 20 de ani, aveam prieteni in Belgia, in Franța, care spuneau: “Aaa, eu nu mai folosesc televizorul, l-am aruncat”, noi replicam: “Vaaai, cum?” Ei, bun, acum avem sute canale si? Le vedem? In afara de cateva? E o pierdere de timp, efectiv o pierdere de timp.” Delia Nartea in revistateatrala.radioromaniacultural.ro.


4 Comments

  1. luiza
  2. narcisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.