BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

28

March 2020

1

COMMENTS

Nu am timp sa pierd timpul

Written by , Posted in Diverse

Pentru unii dintre noi “este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.”

Sunt vorbele lui William Shakespeare care definesc cel mai bine timpul. Cand suntem tineri fugim dupa bani si faima, cand imbatranim alergam dupa tinerete si timp. Ne luptam cu el din prima clipa a zilei cand alarma de la telefon ne anunta ca e timpul sa ne trezim, apoi in timp ce suntem la volan si ne indreptam spre birou, cand luam copilil de la gradinita, cand pleaca trenul sau avionul, cand alergam sa nu intarziem la teatru sau la film. Suntem mereu in lupta cu el si mereu am face orice sa avem cat mai mult. Sa ne bucuram cat mai mult de el. Timpul este unul dintre lucurile cele mai importante in viata. Sa iti petreci timp de calitate cu familia, cu cei dragi, sa ai timp sa faci ce iti place, sa ai timp liber, sa ai timp pentru tine. Toate dintre cele mai sus sunt in capul liste de nevoi ale tuturor dintre noi. De el avem cea mai mare nevoie, pentru el suntem gata oricand sa platim oricat. Pierderea lui este ireparabila, lasa urmari si tocmai ea este aceea care pricinuieste cea mai putina neliniste.

Incearca sa te bucuri de clipa de azi, de momentul asta in care citesti acest text, pentru habar nu ai ce te-asteapta maine, lupta sa fii fericit astazi. Vezi partea plina a paharului si bucura-te de timp.“. O parte din timp ne este rapita, alta ne este sustrasa, alta se scurge. Dar cea mai urata pierdere este aceea datorita neglijentei. Si daca vei voi sa bagi de seama vei vedea ca cea mai mare parte a vietii noastre o pierdem facand ce nu trebuie, o mare parte nefacand nimic, intreaga viata, facand altceva.” Seneca. Fa din fiecare zi pe care o traiesti o bucurie. Zilele, clipele si orele sunt egale pentru fiecare ceas. Pentru oameni toate sunt diferite. Si trebuie sa ne bucuram de fiecare in parte.

Am scris textul asta anul trecut pentru Mister Watch Magazine. Se potriveste atat de bine cu vremurile pe care le traim acum…Un gand bun pentru toti cei care vor sa fie bine la final. Stati in casa, ajutati pe cat puteti pe cei care au mai mare nevoie. Sa ne vedem cu bine, sa ne revedem cu bine. Sa fie bine. Si sa va bucurati de timpul acesta alaturi de cei dragi.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.