BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

29

August 2022

0

COMMENTS

“Nu cred ca are nimeni dreptul sa dea niciun fel de sfat, singurul lucru important este ca alegerea pe care o faci sa fie în concordanta cu ce simti tu de-adevaratelea, nu cu ce crezi ca s-ar astepta de la tine.”

Written by , Posted in Diverse

Este extrem de relaxata, de un foarte mare bun simt, cu cei 7 ani de acasa, cu educatie, cu o familie superba, cu valori de care tine cont. Este un om cald, empatic, cu emotiile la vedere cand e cazul. Ma bucur foarte tare ca imi este prietena si ca de ceva vreme mai avem si treaba impreuna. Episodul 84 face un arc peste timp, Cronicari Digitali readucand in cel mai ascultat podcast cultural romanesc invitatii care-l deschideau in mai 2020. Discutia cu Andreea Esca si Stefan Balici inaugureaza noul sezon din podcastul Cronicari Digitali.

Vorbit în public

„În general am emoții pentru tot ce e nou. Cred că emoțiile trec cu exercițiul, la unii nu trec niciodată din ce am auzit, dar la mine cred că trec cu exercițiul. Îmi aduc aminte că atunci când am început să fac întâlnirile astea cu speech-uri motivaționale și așa mai departe, aveam niște emoții îngrozitoare. Prima dată când m-am dus, am și tras bățul scurt și am nimerit la o întâlnire cu 900 de participanți. Undeva în minte, câteodată, am ideea că se uită la mine milioane de oameni în timp ce vorbesc, dar nu-i văd, eu văd doi cameramani, încă două persoane care mai trec acolo pe lângă mine și atât.

În momentul în care am ajuns pe scenă și am văzut în fața mea atâtea sute de oameni, era exact ca la bac sau ca la examen. În momentul ăla ai senzația de blank și de fapt tu nu mai știi nimic la subiectul care ți-a căzut. Și, pe urmă începi să scrii ceva și îți amintești. Așa și eu, am început să vorbesc, întâi am fost panicată complet și după am început să vorbesc, normal că îmi venea o idee după cealaltă fiindcă povesteam despre mine, nu era ca și cum a trebuit să inventez ceva sau să țin minte pe dinafară ceva ce nu știam și mi-am revenit”.

Untold

„În primele minute am fost puțin panicată, dar după m-am relaxat. Eu înainte de momentul în care am pus muzică la Untold, am mers înainte cu câteva zile și am făcut așa un sondaj și, cu cine mă mai întâlneam, îmi spunea: «Vine și mama cu mine, mâine», «Mi-a zis tata că o să puneți muzică». Deci mi-am dat seama că avem nișa noastră – mame, bunici și tineri pe cale să îmbătrânească și ei.”

Latura muzicală

„Nu știu dacă sunt pasionată de muzică, cred că sunt pasionată de dans, mai degrabă, și atunci automat îmi place și muzica. Mi-a plăcut întotdeauna, dar nu sunt neapărat o cunoscătoare, sunt oameni care știu muzică mult mai bine decât mie. Mie îmi plac anumite melodii care sunt probabil foarte dansante, deși sunt și unele pe care nu trebuie neapărat să le dansezi. Puteai să le dansezi pe vremuri când se dansa blues, de se ținea lumea în brațe și se legăna de pe stângul pe dreptul. Acum chiar nu mai există deloc asta la petreceri. Eu am văzut pe la petrecerile Alexiei sau pe unde am mai fost la tineri, nu mai există chestiile astea de să dansezi unul cu celălalt.”

Cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut

„Am cântat la Ateneul Român pe scenă cu Andra de un Crăciun. De fapt, am făcut atunci o grămadă de lucruri care mi s-au părut o nebunie, dar după mi-a părut bine că am făcut lucrul respectiv, deși, și acum când mă gândesc, mi se face frică. A zis Andra la un moment dat, acum câțiva ani, «Hai că am un concert caritabil la Ateneul Român și aș vrea să cânt cu tine o melodie, o doină, o baladă» și i-am zis «Andra, tu glumești, nu?» Acum știu că dacă înregistrăm imnul PRO TV de 1 decembrie și pare că am mai multă voce decât doi colegi de alături, nu înseamnă că am Voce. Mi-aduc aminte că i-am zis tatei dacă vrea să vină sâmbătă că osă cânt, și tata a întrebat cine o să cânte? Eu! A întrebat cum să cânt eu așa, cu vocea? Deci a fost chiar o nebunie și pe urmă am zis hai să încerc. Ce poate să se întâmple mai mult decât să mă fac de râs? Ok, o să mă fac de râs, o să scrie ziarele două săptămâni că m-am făcut de râs și asta e, măcar am încercat. Am început să mă duc la repetiții cu Andra, și, până la urmă, am cântat. Și chiar a ieșit ok. Sigur că acum mă și bazam pe ea că dacă, Doamne ferește, o iau mai în stânga, mai în dreapta pe vreo notă, ea are o voce atât de puternică și atât de bună încât o să facă în așa fel încât să nu mă mai aud, dar a ieșit foarte bine și pe urmă mi s-a părut wow că am făcut asta. Ce tare!”

Ce o pasionează în viața profesională

„Cred că, în primul rând e despre oameni, faptul că suntem aceeași gașcă la știri, îmi place cel mai mult pentru că e ca și când te întâlnești cu prietenii tăi foarte buni în fiecare zi și toată lumea își dorește asta. Pe urmă, faptul că există această adrenalină a directului de care eu pur și simplu am nevoie, mă face să-mi placă de fiecare dată și de fiecare dată când mă duc în platou zic «Gata, hai să facem și jurnalul ăsta!» Este ceva, o emoție pe care, deocamdată, eu nu am regăsit-o în altceva, poate că există și în alte locuri, dar eu nu am găsit, mai ales că e o emoție repetată. Se întâmplă o dată la nu știu cât timp ca o altfel de activitate să îmi stârnească interesul, da, dar asta gândește-te că e zi de zi. Sunt și zile mai complicate, sunt și lucruri care mă revoltă, mă enervează, mă supără, dar asta nu mă împiedică să spun că este lucrul care îmi face cea mai mare plăcere”.

Cum își gestionează oamenii cariera vs. viața personală

„Cred că este o alegere pentru fiecare, nu cred că are nimeni dreptul să dea niciun fel de sfat, singurul lucru important este ca alegerea pe care o faci să fie în concordanță cu ce simți tu de-adevăratelea, nu cu ce crezi că s-ar aștepta de la tine sau să ai această presiune față de ceea ce spune nu știu cine. Cred că nu trebuie să ții cont de un asemenea lucru și să fii atent doar la instinct, doar la ce îți dorești să faci, sigur, cu amendamentul – dacă ai posibilitatea să faci acest lucru, pentru că s-ar putea ca în anumite cazuri să nu-ți permiți. Cred că toată lumea își găsește undeva locul, până la urmă.”

Podcastul Cronicari Digitali, produs de Zaga Brand și Asociația Humart (Human Made Art), cu susținerea Raiffeisen Bank România și Electrolux România, vine cu episoade noi în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio și pe www.cronicaridigitali.ro/podcast.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.