BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

14

June 2016

0

COMMENTS

“O singura clipa de impacare este mai de pret decat o viata intreaga de prietenie.” Top 5 lecturi pentru a ne relaxa in concediul de vara!

Written by , Posted in Carte

Every summer has a story. Sezonul estival este un moment propice pentru a pune mana pe o carte. M-am gandit sa va fac 5 recomandari pentru vara asta. 5 carti pe care fiecare e bine sa le citeasca la un moment dat.

FICTIUNE

La capitoul asta ma gandeam sa va recomand cel mai nou bestseller in limba romana de la “romancierul preferat al Frantei” – LeFigaro.fr.

Alice si Gabriel n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a incheiat. Cu toate acestea, n-o vor putea uita curand… Alice este o tanara politista frantuzoaica, iar Gabriel este un pianist de jazz american. Nu se cunosc si nu-si amintesc sa se fi intalnit vreodata. Cei doi se trezesc la 8 dimineata pe o banca din Central Park, New York, legati cu catuse unul de altul, in conditiile in care, cu o noapte inainte, Alice a fost cu prietenele ei la o petrecere pe Champs-Elysées, iar Gabriel a cantat la pian intr-un club din Dublin. Si, daca pana acum nu aveau suficiente motive sa se alarmeze, Alice are camasa patata de sange si din arma ei lipseste un glont. Nu au alta solutie decat sa afle ce s-a intamplat, iar ceea ce vor descoperi le va afecta vietile pentru totdeauna.

Cartea o gasiti AICI

musso2

CARTI PENTRU COPII

Aici am fost cat se poate de subiectiv. Ilustratiie sunt facute de prietena Alexia Udriste iar personajul cartii imi este foarte, foarte simpatic.

Una dintre misiunile oricarui politist rutier este dirijarea traficului. Marian, politistul care e la datorie in fiecare dimineata in fata scolii lui Luca, isi asuma mai mult. E preocupat sa-l invete pe Luca regulile elementare de circulatie si sa elimine impresia gresit impregnata de unii parinti copiilor, ca politistii sunt oameni rai de care trebuie sa se fereasca. Nici Luca nu e un baietel oarecare. De la el Marian invata ca oricine poate fagadui un lucru, insa doar oamenii de caracter se tin de cuvant si duc o treaba la bun sfarsit. Impreuna, cei doi indeplinesc o misiune in care afla o multime de lucruri despre circulatie, despre carti si mai ales despre prietenie.

Cartea o gasiti AICI.

alexia

CLASIC

Una dintre cele mai bune carti ever. Probabil cel mai mare scriitor pe care l-a avut literatura. Castigator de premiu Nobel in 1982, autor al celui mai frumos roman de expresie spaniola din toate timpurile, asa cum marturiseste si Pablo Neruda care il numeste „Don Quijote al timpului nostru“. Un veac de singuratate – Gabriel García Márquez

“În nopţile de iarnă, în timp ce supa fierbea pe cuptor, avea nostalgia dughenii sale toride, a foşnetului soarelui în migdalii prăfuiţi, a şuieratului trenului în somnolenţa amiezii, tot aşa cum la Macondo regreta supa de iarnă de pe cuptor, strigătele vânzătorului de cafea şi ciocârliile iuţi ale primăverii. Ameţit de aceste două nostalgii care stăteau faţă-n faţă ca două oglinzi paralele, îşi pierdu minunatul său simţ al irealului până-ntr-atât încât să le recomande tuturor să plece din Macondo, să uite tot ce-i învăţase despre lume şi despre inima omenească, să-l dea naibii pe Horaţiu şi, oriunde s-ar fi aflat, să-şi amintească întotdeauna că trecutul nu e decât minciună, că memoria nu are cale de întoarcere, că orice primăvară trecută este irecuperabilă şi că dragostea cea mai nebună şi mai statornică nu e decât un adevăr efemer.”

Cartea o gasesti AICI.

veac

Management & Leadership

Imi place foarte tare de George Lois. Omul asta a declansat Revolutia Creativa a publicitatii din anii ’60 si a adus pe Madison Avenue o mentalitate speciala a omului trecut prin viata, care nu inghite prostii.

Sfaturi al naibii de bune (pentru oameni talentaţi!) conţine sfaturi şi lecţii de viaţă brutale şi cinstite venind din partea lui George Lois, un guru al publicităţii, adevăratul Mad Men, sursa de inspirație a celebrului serial, şi faimosul instigator cultural care a schimbat, datorită unicei şi extravagantei sale gândiri creative, atât publicitatea, cât şi cultura lumii în care trăim.

Cartea o gasesti AICI.

lois

“Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”

In adancul sufletului, fiecare dintre noi ne dorim sa avem o viata care conteaza, sa stim ca putem schimba in bine vietile celor din jur si ca vom ajunge in cele din urma sa fim cea mai buna versiune a noastra. “Da sens vietii” este una dintre cele mai personale carti ale renumitului specialist in leadership si in comunicare John Maxwell, care ne spune povestea lui de viata, experientele care i-au imbogatit existenta, provocarile cu care s-a confruntat pe plan profesional si modul in care le-a depasit.

In momentul in care, in mod deliberat, iti folosesti zi de zi resursele pentru a aduce o schimbare pozitiva in vietile celorlalti, incepi sa ai tu insuti o viata care sa conteze. Renunta la apatie si incepe sa faci fapte bune, gandindu-te permanent la valoarea pe care o poti oferi. Nu te multumi niciodata sa ramai in stadiul in care ai intentii bune, fara sa treci la treaba. Semnificatia propriilor actiuni ar trebui sa fie pentru tine cel mai important reper, nu obtinerea cu orice pret a succesului.

Cartea o gasesti AICI.

caracter

Foto: Alexia Udriste


No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.