BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

19

August 2013

59

COMMENTS

oamenii fericiti nu sunt interesanti

Written by , Posted in Diverse

Am primit un comentariu pe blog care mi-a placut foarte mult. O sa il redau integral apoi plecand de la el o sa dezvolt un pic.

“Fericirea nu are nevoie de validare, ea este si atat. Omul fericit nu este fericit ca sa-i faca in ciuda celui nefericit, fericirea este o stare de spirit ca multe altele. Numai ca este o problema si cu fericirea asta. Fericirea este simpla, fericirea nu are o poveste de spus care sa-l faca pe cel fericit o persoana interesanta. Oamenii fericiti nu sunt interesanti, pentru ca nu ai ce spune despre ei, mai ales cand, tu,obisnuit cu mimarea sentimentelor, il banuiesti si pe el de mimare.” 

Multi o cautam, ani de zile, unii nu o gasim, altii o gasim cand ne asteptam mai putin, unii habar nu au cum arata, altii o gasesc si se bucura de ea. Vorbim despre fericire. Si mai exact despre propozitia asta: “Oamenii fericiti nu sunt interesanti.” Fix asa este. Ani de zile cand primeai telefoane de ziua ta de la prieteni, rude, amici, cunostinte auzeai replica asta: “Iti urez sa fii fericit”. Si la un moment dat o gasesti

Acum vorbim despre momentul ala cand intalnesti o persoana care te face fericit. Si brusc ajungi, exact cum spunea omul care mi-a lasat comentariul, total neinteresant. Ba mai mult. O sa iti explice unii din jurul tau lucruri care suna cam asa “o sa iti treaca”, “sa vedem cat te tine”, “asa e mereu la inceput”, “o sa vezi ca ajungi la vorba mea. E doar o impresie”. Bai nene. Eu chiar sunt fericit, eu chiar am ceea ce imi doream, ceea ce sit u imi doreai, ceea ce ce toti oamenii din jurul meu mi-au dorit. Am intalnit omul ala, ma face fericit, suntem foarte bine impreuna. Ce e asa greu de inteles?

E paradoxal. Pentru ca eu le doresc oamenilor din jurul meu sa traiasca asta. Si ei la randul lor asta imi doresc. Si acum am ajuns in momentul ala. Totul pare parca ca un pariu. Oamenii isi doresc sa aiba dreptate. Sa se termine cat mai repede cu omul ala. Sa fie asa cum au zis ei. Nu. Asta este momentul in care chiar nu ai dreptate. Si trebuie sa te bucure asta.

Este perfect sa nu ai dreptate la capitolul asta. Asta trebuie sa intelaga ei. Ca oamenii chiar pot sa fie fericiti. Si ca daca tu nu ai trait asta…nu inseamna ca nu exista. E ca sic and as nega eu ca exista aurora boreala doar pentru ca ochii mei nu au vazut treaba asta. Acolo e mai simplu. Merg in norvegia si o vad. Foarte buna treaba asta:

“Oamenii fericiti nu sunt interesanti, pentru ca nu ai ce spune despre ei, mai ales cand, tu,obisnuit cu mimarea sentimentelor, il banuiesti si pe el de mimare.” Multumesc.


59 Comments

 1. Hazi Daniel
 2. Gabriela
  • admin
   • Pol
    • Mihai
     • Pol
 3. Mada A.
 4. anca
 5. Honey
 6. Ana
 7. Criss
 8. Roxxana
 9. Ioana
 10. Lucica Lele
 11. D.
 12. A
 13. Alina
 14. calin
 15. Bianca
 16. Bogdan
 17. Catalina
 18. Roxana
 19. NoNameWhatsoever
 20. Alexi
 21. Aly
 22. Crina
 23. Hada
 24. Maia
 25. ioana
 26. Ari
  • Otrava
 27. andrei
 28. ioana
 29. Andra
 30. black cherry
 31. icandoit
 32. Oana Fortu
 33. Claudia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.