BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

1

April 2018

0

COMMENTS

Orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume

Written by , Posted in Travel

Nu stiu daca este de bine sau de rau dar Bucurestiul se afla in topul asta pe locul 107.  Este vorba despre un raport anual al companiei de consultanta Mercer.

Raportul despre care vorbim cuprinde 231 de orase si au fost luate in calcul o serie de criterii – printre acestea se afla stabilitatea politica, criminalitate, aplicarea legii, tot ceea ce este legat de mediul bancar, mediul socio-cultural – cenzura in mass media, limitarea privind libertatea de exprimare, sectorul medical, restaurante, teatre, cionematografe, spatii culturale, accesul la alimente, autoturisme, mediul natural si piata imobiliara. Germania si Elvetia au in fiecare an mai multe orase in totul asta. E si normal sa fie asa. Europa are 8 orase in primele 11 iar Canada, Noua Zeelanda si Australia au cate unul. Viena se afla pe primul loc pentru al 9-lea an la rand. Capitala Austriei este apreciata pentru scena culturala extinsa, asistenta medicala de ultima generatie si costuri moderate pentru locuinte. Topul arata asa:

 1. Viena
 2. Zurich
 3. Auckland
 4. Munchen
 5. Vancouver
 6. Dusseldorf
 7. Frankfurt
 8. Geneva
 9. Copenhagen
 10. Basel
 11. Sydney
 12. Amsterdam
 13. Berlin
 14. Bern
 15. Wellington
 16. Melbourne
 17. Toronto
 18. Luxembourg City
 19. Ottawa
 20. Hamburg

In partea cealalta a clasamentului – orasele cu cea mai precara calitate a vietii din lume sunt Khartoum (Sudan), Port au Prince (Haiti), Sana’a (Yemen), Bangui (Republica Centrafricana) si Baghdad (Irak) – pe ultimul loc în clasament.

Sursa foto: irinahp.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.