BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

30

April 2016

0

COMMENTS

Pret de trei zile, Parcul Herastrau o sa insemne Romania cu toate culturile sale.

Written by , Posted in Music

Muzica ne uneste pe toti, muzica aduce odata cu ea multa emotie si indiferent de cat de diferiti suntem…in fata ei..suntem toti din acelasi film. Muzica ne ajuta simtim ca traim, ne mangaie cand avem mai mare nevoie de asta, ne ridica cand suntem jos. Muzica are puterea sa faca din noi oameni mai buni. Unii au zis ca este pictura orbilor, altii ca este limba pasiunii sau ca este leacul mintii.

Eu stiu ca pentru mine este unul dintre cele mai pure si curate medicamente pentru inima si suflet. Cand muzica se intersecteaza cu traditiile populare se creeaza un mix perfect. Pentru ca un popor fara traditii este si unul fara prezent si viitor…va invit la o intamplare fericita care are loc intre 6 si 8 mai in Parcul Herastrau – Intrarea Charles de Gaulle.

ETNORAMA se afla la a doua editie. Cele mai frumoase obiceiuri si traditii ale principalelor comunitati etnice din Romania vor putea fi admirate, timp de trei zile, intr-o zona multiculturala plina de culoare, sunet si arome. Reprezentantii celor mai importante etnii isi vor etala creatiile mestesugaresti in cadrul unei expozitii cu vanzare, ii vor intampina pe vizitatori cu feluri de mancare traditionale si le vor impartasi celor curiosi din secretele manufacturarii unora dintre produsele lor.

etno

La capitolul muzica avem asa:

Ziua 1

  • Naked din Serbia, un fusion intre muzica tradiționala din Balcani cu influente de swing si jazz
  • Oratnitza, una dintre cele mai populare trupe de folklore fusion din Bulgaria
  • Mahala Rai Banda, o formatie romanească ce adopta stilul gypsy funk, cu nuante de dub & soul si care are în portofoliu peste 600 de concerte sustinute in 26 de tari

etno1

Ziua 2

  • Worldly Savages din Serbia și Canada, cu electro-balcanicii
  • Slivo Electric Klub din Franta, care combina muzica gypsy cu drum & bass și rock
  • Fanfare Ciocârlia, titanii genurilor balkan brass si balkan beats care le-au asigurat popularitatea pe plan international, de la Melbourne la Memphis si de la Tokyo la Toulouse.

Ziua 3

  • Domino din Sibiu – care reinterpreteaza intr-un stil original melodii din folclorul romanesc pe ritmuri de rock si tambal
  • Szempol Offchestra din Transilvania, cu un performance energic dat de stilul balkan-teatro-disco pe care il abordeaza
  • Shantel & Bucovina Club Orkestar din Germania, care vor remixa in stilul lor caracteristic muzica balcanica traditionala cu beat-uri electronice, creand o atmosfera incomparabila.

etno2

Ansamblul „Korona” din Brasov, Comunitatea aromanilor din Sarighiol Deal –  Tulcea si Ansamblul „Ellas” din Bucuresti completeaza programul artistic de la scena – care mai include piese de teatru pentru copii, demonstratii si ateliere de mestesuguri traditionale etnice.

BONUS: Vom lua un pranz frantuzesc impreuna cu Chef Sidia Sissoko, o sa bem cafea turceasca, o sa dansam ca-n balcani si o sa admiram ia romaneasca, alaturi de portul romanesc dar si haine traditionale ale etniilor din Romania.

etno3

Accesul la festival este liber. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.creart.ro, pe pagina de Facebook a festivalului Etnoramahttps://www.facebook.com/etnorama și pe event: https://www.facebook.com/events/932476063537777/ .

Știați că ceramica de Horezu a fost inclusă, în anul 2012, în Patrimoniul Cultural de către UNESCO?

etno 4

#etnorama #balkan #delight #yummy #herastrau#bucuresti #ie #tradiții #arta #meșteri #sticlărie#festival


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.