BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

16

December 2018

0

COMMENTS

Primii ochelari din lume personalizati in tehnologie 3D

Written by , Posted in Diverse

Port ochelari din generală. La început, ca aproape orice puști, ii mai “uitam” pe acasă, ii mai “uitam” pe la școala sau pur și simplu refuzam sa ii port. Dioptriile au crescut și de prin clasa a 6-a m-am împrietenit foarte tare cu ochelarii. Între timp am devenit fanul lor, am tona de perechi și chiar nu îmi imaginez viata fără ei. E primul lucru pe care îl fac când ma trezesc. Ii caut cu mâna pe noptiera 🙂

Am avut și încă mai am ochelari rotunzi, pătrați, aviator, orice model. Dar am avut mereu întrebarea asta in cap “ce ochelari imi stau cel mai bine?” Sunt unele perechi care îmi plac grav dar care imi stau aiurea. Acum am o pereche de ochelari cu rama foarte subțire aurie de la Starck pe care ii port de 2 ani de zile. Mi-au placut din prima clipa. Postarea de astăzi este despre cei care nu știu ce model de ochelari sa aleagă. Și aici contează foarte multe lucruri: forma fetei, cum îți vin pe nas, etc. Exista o treaba in lume, și de foarte putina vreme și in România, despre care o sa va vorbesc azi.

Cum e sa îți faci ochelarii 100% tailor made atat din punct de vedere estetic cat si optic. Ca la haine. Mergi la croitor și omul îți face ceva pe măsura ta. Așa și aici. Și uite așa am ajuns sa fac cunoștința cu Yuniku. Yuniku este un proiect intre 2 companii, Hoya si Materialize. Adica un mix intre lentile de super calitate si rame top de ochelari.Asta pentru ca suntem atât de diferiți iar fizionomia fiecaruia dintre noi este unică, cu forma, trăsăturile si emoțiile proprii. Ideea principala e ca fata de ochelarii conventionali unde practic iti alegi o rama si faci fitting-ul lentilelor pe rama aleasa, aici totul e creat de la 0. Iar momentul in care iti configureaza ochelarii ei vin perfect atat optic (dioptrii si alte elemente ce tin de pozitionarea ramei pe fata) cat si estetic (gen ca nu mai depinzi de un produs gata facut care poate iti place dar oricat de mult ti-ar placea nu se potriveste pe fata ta).

Prin urmare ramele sunt concepute pentru a se potrivi perfect fizionomiei fiecaruia, să fie confortabile pe nas și poziționate la o distanță optimă față de obraji si gene. Eu avea problema asta. Unele perechi de ochelari îmi stăteau dubios pe nas. Și din cauza asta au fost multe perechi cool la care am renunțat pentru ca stăteau aiurea pe nas. Ramele sunt făcute din din poliamidă imprimate prin tehnologia 3D sunt ușoare, flexibile, dar rezistente, iar sinterizarea selectivă cu laser oferă designerilor posibilitatea de a crea la comandă modele personalizate, improvizate, care nu pot fi create cu tehnici tradiționale de fabricație. Exista și un catalog pe care îl poti consulta când mergi sa îți faci ochelarii dar si o multime de mostre de rame pe care le poti proba si din care iti poti alege. In ceea ce privește lentilele ele sunt de top. Pentru toți ochelariștii când spui Hoya spui mega top. In traducere liberă pentru toata lumea lentilele folosite pentru acești ochelari au cele mai bune tratamente antireflex, sunt subtiri si usoare.

Cum funcționează?

Eu am ajuns la Medical Optik și m-am așezat in făta aparatului. Treaba pornește prin a evalua nevoile de vedere si trăsăturile faciale. Următorul pas este scanarea feței folosind software-ul avansat ce calculează poziția ideală a lentilelor în raport cu ochii. Acest apect asigură cel mai bun model pentru fizionomia dvs. dar și cea mai bună potrivire a ramei pentru a obține confortul maxim. Ce va ziceam mai sus. Următorul pas este alegerea unui model din colecția existentă. Și aici e foarte important sa spui care îți sunt activitățile zilnice, dacă faci mult sport, dacă stai mult la calculator. Fiecare astfel de informație este introdusă in soft. Apoi fata ta apare pe calculator direct cu ochelarii pe nas. Comanda este lansata și ochelarii pot fi imprimați 3D. Lentilele sunt tăiate cu precizie iar rama este imprimată in jurul lor. Următorul pas este o noua vizita la Medical Optik (Bd Ion Mihalache, Nr 104, Bl. 85, Sector 1) pentru a ridica perechea de ochelari croiți 3D fix pentru tine. Sa ne vedem cu bine 🙂 Mai multe informații găsiți AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.