BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

23

October 2016

2

COMMENTS

Probabil cel mai bun film pe care l-am vazut anul asta

Written by , Posted in Film

Am avut ocazia si anul acesta sa vad filme foarte bune la Les Films De Cannes A Bucarest. Despre unul dintre ele o sa scriu in postarea de astazi. Este un film despre puterea dragostei, despre momentele de incercare prin care trecem un cuplu, despre lucrurile care tin doi oameni impreuna, despre pasiune, despre sensibilitate si despre simtire. Noua drama romantica – adaptarea romanului cu acelasi nume scris de Milena Agus.

Gabrielle locuiește într-un sat din sudul Franței, într-o epocă în care visul ei de a-și găsi iubirea adevărată e considerat scandalos. Sau semn de nebunie.  Părinții ei o căsătoresc cu José, un muncitor sezonier cinstit și harnic care, cred ei, o va transforma într-o femeie respectabilă.

În ciuda devotamentului lui José, Gabrielle se jură că nu-l va iubi niciodată și trăiește ca o prizonieră constrânsă de regulile societății de după al doilea război mondial. Totul până în ziua în care este trimisă în Alpi, la o cură termale pentru pietre la rinichi.

mal_de_pierres_h_2016mal-de-pierres_5594763maxresdefault

Acolo îl întâlnește pe André Sauvage, un locotenent rănit în războiul din Indochina, care reaprinde în ea pasiunea. Vor fugi împreună, se jură ea, iar el pare să-și dorească același lucru.  Va îndrăzni oare cineva să-i răpească dreptul de a-și trăi visul până la capăt?

Gabrielle (Marion Cotillard)

Gabrielle (Marion Cotillard)

mal-de-pierres-433088l

Citeste aici cronica filmului din Hollywood Reporter.

Regia este semnata de Nicole Garcia iar filmul ii are in rolurile principale pe Marion Cotillard, Gabrielle Louis Garrel si Alex Brendemuhl.

034740


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.