BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

27

July 2019

3

COMMENTS

Romania te ucide la fiecare colt de strada

Written by , Posted in Diverse

De ani de zile Romania este un rai al infractorilor. Un paradis al combinatiilor. Ce e mai trist e ca ajunge sa nu ne mai socheze nimic. In Romania se moare din orice, oricand, oriunde. Cum am ajuns aici? Ne-a durut in cur. Suntem o natie de ignoranti si puturosi. Nu ne afecteaza nimic din ce e in jur. Suntem afectati doar cand ne arde cineva la bani. In rest nimic. Mor oameni in spitale? “Bine ca nu sunt eu.” Cade casa la cutremur? Sper sa nu fie cutremure prin Romania. Miserupismul ne caracterizeaza.

Cand se intampla ceva, aratam cu degetul, facem niste valuri, iar dupa cateva zile adormim din nou. In somnul cel de moarte de care ne aminteste si imnul. La noi e mult despre somn. Despre neimplicare, despre durere in p***. De ce am ajuns aici? Pentru ca Romania e plina de habarnisti. Institutiile statului sunt pline cu matusi, verisoare, amante, interlopi. “Tara lu’ peste, lu’ c*rva, lu’ blonda, lu’ ceafa, a lu’ boss-u’” vorba lui Grasu si Laur. Caracatita e bine si traieste fericita. Hraneste niste familii de fosti securisti si ucide tot ce e in jur.

Sunt niste termite care distrug tot pe unde trec. Rudele si cumetriile cu toata incopetenta si prostia cu care vin la pachet sunt ecuatia unui stat falimentar, pus pe butuci, mort, copt, care functioneaza din inertie. Imi fac o cruce si sper sa fie bine.

Ma rog sa nu ajung in situatia de a apela la autoritati. Ma rog sa nu ajung pe mana “salvatorilor” care sunt gata oricand sa ma omoare cu zambetul pe buze. Ne miram ca au stat aia ore bune in fata gardului. Pai am imaginile in minte in care niste politisti se incurajau unul pe altul sa ii puna fiola lui Nicusor Constantinescu mort de beat intr-o intersectie din Constanta. Erau cacati pe ei de frica. Daca se supara sefu’? Romania e o gluma proasta. O gluma proasta in care o analfabeta ne spune cat de bine o ducem. O gluma proasta in care oamenii care ne conduc au dosare penale. O gluma proasta in care ajungi sa citesti toate ineptiile din lume pe care le fac netrebnicii astia si iti doresti sa fie TNR. Dar nu. E pe bune.

“Ma întreb, când va invata individul, cetățeanul, insul roman, ca el e problema și nu sistemul. Sistemul s-a pliat după indiferența insului, cetățeanului, individului roman. Trăim aceleasi vremuri de frica și nepăsare din comunism. Aceleași cuvinte ne guverneaza: fura toți, nu spune unul, sau, mai rău să nu fie, sau Lasa-l ca ar trai și el. Ne complacem în situația asta și nu vrem sa facem nimic.” Zicea bine treaba asta cineva pe Facebook.

Ce e cel mai trist? Multi dintre noi sunt ca ei. “Tu nu ai fura daca erai in locul lor?” Intrebarea asta o aud des si de la oameni care par ok. Astia suntem. “Am si eu o fiica. Nu stie sa faca nimic dar…poate ii gasiti un post in care sa nu miste un deget dar sa castige un salariu cinstit”. Poate si de asta am ajuns aici. Cand angajezi salvamari care nu stiu sa inoate te rogi doar sa nu fie valuri mari.

Foto: turnulsfatului.ro


3 Comments

  1. Zoli
  2. Mihai
    • Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.