BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

4

August 2011

4

COMMENTS

superstitiile copilariei

Written by , Posted in Diverse

ai avut in copilarie faza aia cu superstitiile? nu se poate sa nu…de orice fel erau ele. cine a inventat prostioarele asta? ce minte a scos tampeniile astea care s-au transmis de la o generatie la alta. acum habar nu mai am cum e cu ele? acuma toate s-au mutat pe net. daca ai dat un like la o poza o sa iti mearga bine…

nu stiu daca o sa imi aduc aminte de toate insa fac un exercitiu. urcam scara blocului meu de 4 etaje de la constanta prima data cu piciorul drept. ma gandeam ca poate ma cearta mama ca am luat o nota proasta sau ceva de genu’…asta cu dreptul era lege. veneam si cand ajungeam in fata scarii paseam cu dreptul. apoi mai era faza cu capacele de canal. daca aveau 4 gauri saream peste. daca aveau 6 gauri ne asezam pe ele. asta era gen “o se imi mearga bine” sau ceva…

apoi mai era faza cu pisica neagra. trecea prin fata si trebuia sa scuipi in san de 3 ori si sa faci 3 pasi in spate. asta cu scuipatul in san era si in cazul in care te speria cineva.

faza cu tricoul care poarta noroc. chiar aveam unul, doua. asta a fost si prin facultate. mai aveam un tricoul pe  care daca il puneam ploua. de ala ma cam feream. probabil a ploua o singura data cand l-am purtat si gata. s-a pus eticheta pe el.

mai era faza cu calcatul pe picior. daca cineva te calca trebuia sa il calci si tu. altfel iti mergea rau. poate de asta aveam toti pantofii murdari.

daca luam o nota mica la lucrare era pentru ca am dat lucrarea in data de 13, sau era marti sau mai rau era vineri 13 sau tot felul de combinatii letale. ideea era ca pentu fiecare lucru bun sau rau trebuia sa gasesc o explicatie. iar cea mai simpla asta era. nu am calcat canalul, a iesit pisica la plimbare, am pasit cu stangul prima data sau am avut o pereche de jeansi care poarta ghinion.

voi ce superstiii aveati in copilarie?


4 Comments

  1. CRS
  2. gia
  3. Claudia Dragoman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.