BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

20

October 2014

5

COMMENTS

“Te iubesc pentru ca azi avem acelasi maine.” Interviu cu Alina Chivulescu

Written by , Posted in Diverse

O stiu din 1994-1995, castigase un concurs de Miss…apoi am vazut-o in “Eu sunt Adam”, “Omul zilei”, “La bloc” si “Selfie” – unde face un rol extraordinar. Este o femeie linistita, in banca ei, foarte frumoasa si inteligenta. O puteti vedea in “Las Fierbinti” in fiecare joi la Pro TV. La “Romania mea” astazi stam de vorba cu Alina Chivulescu.

Care este sfatul pe care l-ai primit de la parintii tai si vrei sa il impartasesti copiilor tai?

Mama imi spunea “pune-te întotdeauna in locul celuilalt”, iar tata nu-mi spunea nimic. Era. Era bun. Cel mai bun om. Cred ca acesta ar fi un sfat: “Fii om. Si fii bun!”.

Care este cea mai emotionanta intamplare prin care ai trecut? Poti sa o povestesti?

Emotionant mi se pare cand întâlnesc oameni pe care ii admir. Pe unii ajung sa-i cunosc si devenim prieteni, unora n-am curajul niciodată sa le spun cat de mult inseamna pentru mine.

Pe 4 octombrie, profesorul meu, Mircea Albulescu a împlinit 80 de ani si ne-am întâlnit, profesori si studenți la scoala. A doua zi, la Maratonul București am văzut un domn fara un picior, cu o proteza veche de lemn care alerga. Povesti emotionante întâlnim mereu…

Emil Cioran spunea ca “Tuturor femeilor inzestrate, nefericirea in dragoste le-a fost o zestre divina.” Tu ai simtit asta pe pielea ta?

Prefer sa-mi plâng nefericirea decat sa-mi vorbeasaca alții “neinzestrarea”. Mai pe scurtatura, mai bine sa te doara, decat sa trăiești tu si cu “impresiile” tale despre tine.

Alina Chivulescu

Ne pierdem in detalii si de multe ori uitam esenta. Care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat in viata?

Da, ne cam trăiește viata pe noi. Pentru mine contează copilul, sanatatea, lumina,  caldura, liniștea, speranța.

“Il iubesc si pentru ca problemele mele devin problemele lui si invers.” Care sunt motivele pentru care il iubesti pe omul de langa tine?

Iertati-mă, dar asta suna a “proces verbal de predare-primire”. Daca vorbim de iubire (nu de atractie, indragosteala, frica de singuratate), cred ca cei doi trebuie sa aibă aceleași valori sau sa ajungă sa le aibă. Te iubesc pentru ca azi avem același mâine.

Crezi in bucuria lucrurilor simple? Care sunt lucrurile simple care te fac fericit?

Cand zambeste Michael, cand mă uit la cer, cand alerg si mă simt in forma, cand vad oameni normali, cand mă simt in siguranță. Nu stiu daca ajung sa fiu fericita, dar măcar imi găsesc echilibrul atunci cand nu mă mai precipit si încep sa rationez. Sunt fericita cand am răbdare.

Paleologu spunea ca “frica de a nu suferi il face pe om sa nu mai iubeasca.” De ce am ajuns aici?

Cu toată consideratia, cred ca micimea sufleteasca si nevoia asumata sau nu de noi stimuli nu ne lăsa sa iubim. Pana si un animal, cand se lupta pentru a-si salva puii nu are frica, o face si gata. Si partea cu l-am iubit sau am iubit-o si n-a meritat, pai nu vezi nici la final pe cine ai iubit?! Fii mandru(a) c-ai putut! Ar trebui sa fim fericiti ca am iubit…e rar!

Alina Chivulescu

Ai avut un moment in care ai luat totul de la zero? Care a fost si care au fost pasii parcursi pentru a ajunge iar pe linia de plutire.

In fiecare zi am sentimentul c-o iau de la 0. Nu cred ca facem noi tot, mai suntem si impinsi, ajutati. Singurul sfat pe care pot sa-l dau e sa ai răbdare si sa intelegi ca nu ești chiar cel mai nenorocit om de pe pământul acesta.

Stefan Iordache spunea ca “Femeia este cea mai mare minune pe care a lasat-o Dumnezeu pe Pamant. Ea alege, ea cheama, cucereste si domina!” Ce este femeia?

Am avut șansa sa-l cunosc pe Ștefan Iordache si sa lucrez cu dumnealui. Ii datoreaz mult. Mi-e destul de greu sa mă rapotez așa la dumnealui. Si mi-e greu sa ignor una din cele mai frumoase declarații de iubire auzita, soția dumnealui i-a scris in momentul despartirii “așteaptă-mă” …Cred ca suntem la fel, bărbați si femei, doar ca ne manifestam diferit.

“Fericirea este aptitudinea de a lasa dezamagirile in trecut si obiectivele pe care ti le doresti atinse in viitor.” Toata lumea vorbeste despre ea…Unii au trait sentimentul, altii nu. Ce este fericirea pentru tine?

Fericirea e o probleme de comparație. Si de pozitionare, de adaptare, de opțiune pana la urma….

Care este cel mai frumos lucru pe care l-ai auzit despre tine din gura unui barbat?

Mama!

Alina Chivulescu

Ai spus cuiva pana acum: “Tu esti ultima fila a vietii mele”?

N-am spus chiar așa, dar sper sa mai spun !!!

“Sa ai incredere in celalalt…sa te deschizi in totalitate si sa te abandonezi complet in bratele lui cu siguranta si daruire…sa va lasat apoi purtati de iubire in iubire cu iubire…impreuna. Aceasta este imaginea perfecta a unei relatii complete si autentice.” Tu care crezi ca este imaginea perfecta a unei a unei relatii complete si autentice?

Doi oameni cu parul alb, care se sprijină unul de celălalt cu grija.

Exista un film la care ai plans sau care te-a emotionat tare?

Plâng si la comedii, cred ca nu le înțeleg. Dar, ca sa numesc un film in spiritul celor vorbite mai sus, ar fi The Bucket List. Sau Intouchables.

“Care este melodia care te emotioneaza cel mai tare si de ce?

Coldplay cu Paradise, pentru ca sigur “could be Paradise “!


5 Comments

  1. Malina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.