BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

14

November 2012

21

COMMENTS

telecomanda propriei vieti este la tine

Written by , Posted in Diverse

Cum uitam de noi cand suntem singuri si ne aducem aminte cine suntem cand prietenii sunt langa noi. Cum uitam sa iubim si cand ne indragostim descoperim ca iar traim, ca prin vene ne trece sange.

Ne hranim cu amintiri, ne indragostim, ne rupem, ne zbatem, uitam, ne aducem aminte, fugim, revenim, plecam, ne intoarcem. Fugim si ne oprim. Deschidem ochii si ii inchidem cand ne sarutam. Visam, ne facem sperante, credem in lucruri si primim palme. Ne revenim si o luam de la capat. Azi suntem in punctual X, acum un an eram cu cineva, credeam ca ea este dar timpul a contrazis acest lucru.

O luam de la capat. Linia de start este mereu aici. Este langa noi. Ne asezam si pornim. Credem cu tarie ca am gasit drumul, ca am gasit calea, ca stim ce e bine sa facem. Vedem finalul. Apoi apare o strada la dreapta, alta la stanga…ne ratacim pe una dintre ele. Revenim, reconfiguram traseul. Avem momente in care ne roadem unghiile, nu stim ce e cu noi, nu stim unde ne indreptam. Suntem ca o masinunta teleghidata. Simtim uneori ca telecomanda nu este la noi. Si mergem, mergem inainte. Intalnim oameni noi, unora le dam credit si bine facem, altii ne dezamagesc. Nu e capat de drum. Nu ne poate sta in cale un simplu obstacol. Mereu credem ca putem trece peste. Si asa si este.

Timpul rezolva lucrurile, timpul vindeca ranile. Oamenii din jur ne ajuta sa ne schimbam prioritatile, ne ajuta sa ne regasim, sa nu uitam de noi, de inima noastra, de sufletul nostru. Suntem cobai pentru propria noastra viata. Incercam, facem experimente pe noi. Unele reusesc, altele nu. Mereu avem puterea de a incepe un drum nou, de a alege o cale dreapta. Avem amintirile frumoase inmagazinate in sertarele creiereului nostru, avem dorinta de partea noastra, avem speranta la noi in buzunarul de la piept.

Avem tot ce ne trebuie sa revenim atunci cand credeam ca o bariera s-a pus in calea noastra. Avem telecomada de la viata noastra mereu in mana. Important este sa apasam pe butoanele pe care trebuie. Da volumul mai tare cand vrei sa iti auzi iubita in ureche cand iti insira lucruri frumoase, schimba programul cand ceva nu iti convine, schimba oamenii de langa tine cand nu esti pe aceeasi lungime de unda cu ei.

Schimba, fa alegeri, apasa butoanele, totul este in mana ta. Nu derula mereu inapoi. Nu incerca sa iti faci balonul tau de sapun plin cu trecut dar fara sa acorzi o sansa oamenilor care fac parte din prezentul tau si poate din viiotul tau. Schimba ce simti ca trebuie sa schimbi si regleaza ce trebuie sa reglezi. De tine depinde cam totul. Si ce nu depinde de tine nu incerca sa schimbi. Nu o sa reusesti.


21 Comments

 1. Iulia
 2. Mioara
 3. Elena Lungu
 4. oli
 5. raza de soare
 6. otty
 7. Ana
 8. Ella
 9. Mihaela
 10. MrSoapte
 11. Oana
 12. Loredana M.
 13. Albastruinchis
 14. Albastruinchis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.