BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

9

December 2015

2

COMMENTS

Toate sunt bune la timpul lor

Written by , Posted in Diverse

Suntem la un maraton etern, alergam spre ziua de maine si vrem sa scapam cat mai repede de ziua de azi, fugim de ziua de luni si abia asteptam sa vina vinerea, sambata nu stim ce sa mai facem si duminica – pe seara – suntem ingandurati si amarati pentru ca a trecut weekendul, ne pierdem viata incercand sa o traim asa cum trebuie insa nu facem decat sa supravietuim.

Ni se usureaza cat mai mult viata – avem cate un gadget care face ceva – avem alternative, avem aplicatii pe telefon care ne fac viata mai simpla… insa reusim sa facem ceva foarte complicat: uitam sa ne oprim si sa ne amintim un pic despre care e treaba cu noi pe lumea asta. Avem smartwatch care ne arata timpul, avem telefonul care ne spune exact cat e ora, avem laptopul care ne arata in dreapta ecranului cat e ceasul… si cu toate astea avem o mare problema – uitam sa ne facem timp pentru lucrurile care chiar conteaza. Cand te-ai oprit din ceea ce faci si ai decis sa pleci impreuna cu persoana iubita intr-o vacanta, cand ai decis de pe o zi pe alta sa va luati bilete la un concert la capatul lumii? Asa,  pur si simplu. Cand te-ai oprit din tot ceea ce faci la birou si ai pus mana pe telefon…ai format numarul mamei/tatalui si le-ai spus pur si simplu ca ii iubesti? Atat si nimic mai mult. Cand ai facut o chestie care sa iti umple sufletul si inima. Cand ai facut ceva frumos care merita povestit cand te vezi cu cineva pe strada si te intreaba asta “Ce ai mai facut?” De cate ori cand auzim intrebarea asta raspundem ca un robot: “Mai nimic. Treaba multa, oboseala, acasa si tot asa.”

Nu mai amana lucrurile, nu mai lasa pe maine ce poti cu adevarat sa faci azi, nu uita ca fiecare clipa pe lumea asta trebuie traita si trebuie profitat de ea la maximum. Am fost provocat de NN Romania in Campania “Timpul nu te asteapta sa-ti faci timp!” Treaba e simpla: trebuie sa fac un lucru pe care il aman de mult timp. Un lucru pe care m-am decis in sfarsit sa il pun in practica. Impreuna cu sotia mea o sa plecam in excursia la care visam de 3 ani de zile. Luna noastra de miere la New York. Unul dintre locurile in care imi doresc sa ajung de cand eram pusti si am vazut Annie Hall.

Imi doresc sa ma mai joc, imi doresc sa imi fac timp sa ajung la sala, imi doresc sa incep niste cursuri, imi doresc sa merg in concediu, imi doresc sa fac karting, imi doresc sa imi vad mama mai des, imi doresc sa fac inca o facultate. Tu ce ai vrea sa faci, dar ai amanat pana acum?

Nu uita si nu lasa pe maine ce poti face azi. Fix acum cand esti in putere si poti muta muntii din loc. Timpul nu te asteapta sa-ti faci timp! Ai mare grija si la ziua de azi, dar trebuie sa te gandesti serios si la ziua de maine. Nu vreau ca cei din generatia mea sa traiasca drama bunicilor nostril, care acum supravietuiesc cu pensii de 600 de lei. Vreau sa te gandesti serios la treaba asta.

Sa te gandesti si sa te informezi despre pensia ta.

Chiar daca tu crezi ca e mult pana acolo…timpul trece repede. Nu trebuie sa uiti asta niciodata. Sub sloganul ”Timpul nu te asteapta sa-ti faci timp”, NN Romania a relansat www.pensiopedia.ro si a dat  startul unei campanii de informare si constientizare a importantei pensiilor private pentru asigurarea unui trai mai bun la varsta pensionarii.  Noua platforma www.pensiopedia.ro ofera informatii detaliate despre pensiile private (Pilonul II si III), de la conditii de eligibilitate, metode de a contribui sau ce se intampla cu sumele contribuite si pana la rata de inlocuire a salariului prin pensie dupa momentul pensionarii sau randamentele investitiilor fondurilor de pensii.

Foto: www.siluk.ro


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.