BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

8

December 2015

2

COMMENTS

Ai carte, ai parte!

Written by , Posted in Diverse

Dupa o discutie cu Maria Apostol…in vara lui 2011 am inceput sa promovam pe net emisiunea “Omul care aduce cartea” Treaba asta nu a fost facuta niciodata pana atunci. Era la TV si acolo ramanea. Maria a venit cu ideea sa o taiem si sa o punem pe site-urile PRO TV-ului. Era o emisiune care nu rupea in doua audienta insa era o treaba foarte, foarte spalata.

Editorul sef de la Stirileprotv de la vremea aia – Alex Livadaru – a insistat sa fie prezent video din emisiune in fiecare zi pe site. Nu facea multe vizualizari…insa lumea citea si se uita si pe net la emisiune. La inceput erau putini…apoi numarul lor a crescut. Dar nu despre asta este vorba. La insistentele sefului IBU am inceput sa fim mai atenti cu clipul respectiv – ne uitam la toata emisiunea, vedeam ce e mai interesant, dadeam un titlu ok…treaba mergea. Mergea din ce in ce mai bine. Multi oameni din Pro au tinut la emisiunea aia. Nu vreau sa vorbim despre motivele pentru care emisiunea nu o sa mai fie in grila..nu sunt in masura sa fac asta…vreau doar sa atrag atentia ca nu avem grija de cultura. Emisiuni precum “Profesionistii”, “Garantat 100%”, “Nocturne” sau “Omul care aduce cartea” sunt aur pur. Reprezinta bucatile alea mici de cultura pe care le serveste televizorul. Unicele, singurele. Ideea e simpla – “Un popor fara cultura e un popor usor de manipulat”.

Cati români s-au uitat la “Omul care aduce cartea”?

Emisiunea o medie de peste 400.000 de telespectatori pe minut – la nivelul intregii tari. Aceasta cifra reprezinta media emisiunilor cu Dan C. Mihailescu difuzate de Pro TV in perioada 1 ianuarie – 4 decembrie. La orase audienta emisiunii a fost de 222.000 de telespectatori pe minut (2,2 rating).

Care era profilul telespectatorilor “Omul care aduce cartea”?

  • 23,8% dintre telespectatorii din mediul urban au studii superioare.
  • 53,5% dintre telespectatorii din mediul urman au  studii medii.

Sursa: Petre Barbu – Forbes 

“Mai e, oare, cazul să re-spun în ce măsură mi-a schimbat viaţa emisiunea de la Pro tv şi ce imens rezervor de energie îţi este asigurat de admiraţia atâtor segmente de public ? Nu cred. Schimbarea a fost violentă, totală, răvăşitoare, copleşitoare. Doar că – Dumnezeu şi prietenii îmi sunt martori – în toţi aceşti ani, eu nu am crezut nicio clipă că visul poate să dureze şi că amăgirea soclului poate căpăta dimensiuni de statuie.” Sursa: www.dancmihailescu.ro


2 Comments

  1. ciobanu mioritic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.