BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

28

April 2015

0

COMMENTS

“Tot ceea ce se face in numele iubirii transcede intotdeauna binele si raul”

Written by , Posted in Film

Independenta Film va distribui in Romania inca trei filme selectate anul acesta la Cannes – mult asteptatul Love, al lui Gaspar Noe, programat in afara competitiei, in sectiunea Midnight Screening, Trois souvenirs de ma jeunesse (r. Arnaud Desplechin) si Le tout nouveau testament (r. Jaco Van Dormael), in cadrul Quinzaine des realisateurs – alaturi de cele cinci anuntate deja saptamana trecuta si care fac parte din Selectia Oficiala: patru, in Competitie, unul, in deschiderea festivalului ajuns acum la editia 68 (13 – 24 mai).

Loveregia: Gaspar Noe – cu: Karl Glusman. Nascut in Argentina in 1963 si stabilit apoi in Franta, regizorul si scenaristul Gaspar Noe este cunoscut pentru filme precum Irreversible (2002), cu Monica Belluci si Vincent Cassel, sau Enter the Void (2009). Filme cu care Gaspar Noe a participat deja la Cannes la vremea respectiva. In 2012 a fost selectionat in cadrul Un Certain Regard pentru 7 Days in Havana, un montaj de sapte scurtmetraje la care a colaborat, printre altii, cu Benicio Del Toro, Elia Suleiman si Laurent Cantet. Acesta din urma a rulat si in Romania in 2012, distribuit de Independenta Film (liternet.ro).

Love_afis

“Tot ceea ce se face in numele iubirii transcede intotdeauna binele si raul”, Friedrich Nietzsche.

DRAGOSTEA merge dincolo de BINE sau RAU.
DRAGOSTEA este o necesitate genetica.
DRAGOSTEA o stare modificata a constiintei.
DRAGOSTEA este un drog de mare risc.
Este o boala mintala.
Un joc al puterii.
Este despre autodepasire.
Este o lumina orbitoare.
Este sperma, fluide si lacrimi.

LOVE / DRAGOSTEA este o melodrama provocatoare/incitanta despre un baiat, o fata si o alta fata. Despre Love, cel mai recent film (3D) al lui Gaspar Noe, revista IndieWire spune ca este un film „aproape pornografic”. “Filmul pe care tocmai l-am terminat va fi unul foarte neobisnuit, deoarece este o poveste de dragoste in 3D”, a spus recent Gaspar Noe pentru aceeasi revista.

Trois souvenirs de ma jeunesse / My Golden Years – regia: Arnaud Desplechin – cu: Mathieu Amalric, Françoise Lebrun, Olivier Rabourdin, Diana Droukarova, Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet

Trois souvenirs de ma jeunesse constituie prequel-ul altui film, al aceluiasi regizor, proiectat in Competitia oficiala de pe Croisette acum aproape 20 de ani: Comment je me suis dispute… (ma vie sexuelle), din 1996. Acesta din urma ni-l prezenta pe tanarul Paul Dedalus (numele personajului a fost ales ca un omagiu adus lui James Joyce) aflat in plina criza existentiala: oare sa-si definitiveze masteratul si sa devina profesor cu norma intreaga? Chiar isi iubeste partenera sau ar trebui sa-si refaca viata alaturi de una dintre celelalte amante? O intreaga generatie de tineri actori (Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Chiara Mastroiani) se lansa atunci, iar pe unii dintre ei ii vom regasi acum si in Trois souvenirs de ma jeunesse.

Trois souvenirs de ma jeunesse 01 © Jean-Claude Lother Why Not Productions

Mathieu Amalric, actorul care in filmul din 1996 interpreta personajul principal si care apare si in cel din 2015, a devenit intre timp celebru pentru rolurile din The Grand Budapest Hotel, Quantum of Solace, Munchen, ca sa le enumeram numai pe cele mai recente. Debutul regizorului Arnaud Desplechin la Cannes a avut loc in 1992, cu filmul La santinelle. Trois souvenirs de ma jeunesse va fi proiectat la Cannes pe 15 mai si va avea premiera in cinematografele frantuzesti pe 20 mai.

Le tout nouveau testament – regia: Jaco Van Dormael – cu: Catherine Deneuve, Benoit Poelvoorde, Yolande Moreau.

Trois souvenirs de ma jeunesse 02 © Jean-Claude Lother_Why Not Productions

Dumnezeu exista. El locuieste la Bruxelles, este destul de nepoliticos cu sotia si cu fiica sa. S-a vorbit mult despre fiul Sau, insa prea putin despre fiica Sa. Fiica Sa sunt eu. Ma numesc Ea si am 10 ani. Ca sa ma razbun am trimis la toata omenirea prin SMS data mortii fiecaruia…Cateva imagini making of de la filmarile la Le tout nouveau testament, plus un interviu cu regizorul Jaco Van Dormael si cu actorul Didier De Neck.

Le Tout Nouveau Testament 01 © Kris DewitteLe Tout Nouveau Testament 02 © Kris Dewitte

Celelalte cinci filme din Selectia Oficiala Cannes 2015, care vor fi distribuite de Independenta Film in Romania la final de 2015, inceput de 2016, sunt:

  • La Tête haute / Standing Tall, de Emmanuelle Bercot – va rula in deschiderea festivalului
  • La giovinezza / Youth, de Paolo Sorrentino – In Competitie
  • Our Little Sister / Umimachi Diary, de Hirokazu Kore-Eda – In Competitie
  • The Assassin / Nie Yinniang, de Hou Hsiao Hsien – In Competitie
  • Dheepan / Dheepan, de Jacques Audiard – In Competitie

#GasparNoe #MathieuAmalric #JacoVanDormael #CatherineDeneuve #BenoîtPoelvoorde #YolandeMoreau #ArnaudDesplechin

Sursa foto: mubi.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.