BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

29

April 2015

1

COMMENTS

“Viata e suma tuturor alegerilor pe care le facem.”

Written by , Posted in Film

Imi place foarte tare de Rodica Lazar, imi place foarte tare de prietena mea Ioana Blaj, imi place tare de prietenul meu din copilarie – Tudor Chirila – de care ma leaga multe amintiri si imi place Logigan, imi place Hutuleac si imi place sa va invit la un film romanesc pe care il astept de ceva vreme.

Debutul in regie al lui Vlad Paunescu, lungmetrajul “LIVE” va fi lansat de Castel Film in cinematografele din Romania pe 15 mai. Pelicula ii are in distributie pe actorii Rodica Lazar, Tudor Chirila, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleont, Andrei Hutuleac.

Lungmetrajul “Live” spune povestea Emei, intrerpretata de Rodica Lazar, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigatii. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusa sa isi puna la bataie sanatatea, dar si toate resursele pentru a scoate adevarul la iveala. Unul dintre cazuri o aduce insa in mijlocul unui scandal de proportii care ii va schimba dramatic viata. Ema va fi prinsa in stransoarea unei uriase si periculoase masinarii care demasca cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Vlad Paunescu

Scenariul este semnat de Vlad Paunescu si Mihai Manescu, director de imagine Adrian Silisteanu, scenografia a fost realizata de Calin Papura, costumele au fost create de Oana Paunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Margineanu.

Vlad Paunescu este unul dintre cei mai importanti producatori de film autohtoni. In 1992 a pus bazele celei mai mari case de productie din Romania:  Castel  Film. De atunci si pana in in prezent de numele lui Vlad Paunescu se leaga peste 120 de filme romanesti si straine, precum: “Seven Seconds” (regia Simon Fellows),  “Borat”(regia Larry Charles),  “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella), sau  “Damen tango” (regia Dinu Tanase), “Legiunea straina” (regia Mircea Daneliuc), “Train de vie” (regia Radu Mihaileanu). Vlad Paunescu a semnat imaginea pentru 17 lungmetraje romanesti importante, premiate la Festivalurile Internationale de film de la Manila, Moscova, Berlin, Toronto printre care amintim peliculele lui Dan Pita “Concurs” si “Faleze de nisip”.

Poster LIVE

Rodica Lazar, actrita a Teatrului Bulandra, este cunoscuta publicului din Romania pentru nenumaratele colaborari cu regizori importanti de teatru precum: Alexandru Darie, Andrei Serban, Yury Kordonsky. Prima intalnire importanta in film a avut-o in 2002 cu regizorul Costa Gavras in lungmetrajul “Amen”. De atunci ea a putut fi vazuta in pelicule precum “Moartea domnului Lazarescu” ( regia Cristi Puiu), “Tinerete fara tinerete” (regia Francis Ford Coppola) , “Principii de viata” (regia Constantin Popescu jr.). Rodica Lazar poate fi vazuta anul acesta si in scurtmetrajul “Ramona” (regia Andrei Cretulescu), proaspat selectat la Cannes in sectiunea “Semaine de la Critique”.

Tudor Chirila

Tudor Chirila a jucat in 14 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian,Victor Ioan Frunza, Gelu Colceag, Horatiu Malaele. In 2004 a castigat un premiu UNITER pentru rolul “Malvolio” din “A douasprezecea noapte”, de William Shakespeare in regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tanar actor care a obtinut aceasta distinctie pana in acel moment. Printre productiile de film in care a jucat se numara “Legaturi bolnavicioase” in regia lui Tudor Giurgiu, “Milionari de weekend” in regia lui Catalin Saizescu si “Nordrand”, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.