BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

10

April 2017

0

COMMENTS

Un aspect foarte important al fotografiei – emotia

Written by , Posted in Teatru

Imi plac oamenii care au idei frumoase. Imi plac oamenii care contribuie la fapte frumoase. Imi place teatrul si de fiecare data cand vad un proiect care are legatura cu aceasta lume fantatica sunt bucuros sa pun umarul pentru ca aceasta lume sa fie si mai cunoscuta, sa fie si mai vizibila, sa fie si mai admirata si apreciata. “Un popor fara cultura este un popor usor de manipulat” spunea Kant si avea mare dreptate.

Hai sa mergem mai mult la teatru, hai sa ajutam mai mult actorii, hai sa spunem “DA” cand e vorba de teatru, de film, de arta in general. Hai sa invatam sa platim un bilet la teatru, hai sa apreciem mai mult munca acestor oameni, hai sa spunem la cat mai multi prieteni ca e frumos sa mergi la teatru.

O astfel de ideea misto este cea a fetelor de la Oxygen PR – primul curs din seria #AcademiaHuawei. Miercuri ne-am adunat pentru a discuta despre Performance Photography cu Adi Bulboaca. Apoi am facut fotografii la repetitiile piesei Molly Sweeney de la Unteatru cu Huawei P10 si Huawei P10 Plus. Am inceput cu acest curs pentru ca am vrut sa scoatem in evidenta un aspect foarte important al fotografiei – emotia. Iar spectacolele de teatru poarta cele mai intense emotii. Chiar daca prezenta la o piesa de teatru implica reguli stricte, te incurajez sa mergi la repetitii de fiecare data cand vrei sa surprinzi aceste trairi. In special teatrele independente sunt foarte deschise la astfel de solicitari.  Pe langa teatru, performance photography include si fotografie de concert, street performance si dans.

edf

edf

cof

edf

“In fotografia de performance, tin cont de regulile de compozitie in aceeasi masura in care tin cont si in celelalte genuri de fotografie. Adica mai degraba imi place sa le incalc pentru a crea efecte dramatice. Personajele pot fi taiate, pot fi centrate, se pot uita spre marginea cadrului si pot avea luft – cat timp lucrurile acestea isi gasesc o justificare în dramatica spectacolului fotografiat”Adi Bulboaca, Performance Photographer.

cof

sdr

oznor

burst

edf

cof


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.