BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

16

March 2017

0

COMMENTS

Una dintre cele mai bune comedii de dupa Revolutie

Written by , Posted in Film

L-am ratat la TIFF dar am vrut sa fac asta cand a ajuns in cinematografele din Bucuresti. O sa spun fix ce am spus despre ele si la premiera oficiala:

Alexandru Papadopol este unul dintre cei mai buni actori de comedie pe care ii are Romania. Poate cel mai bun. Boguta si Bucur fac 2 roluri foarte bune. Mergeti sa vedeti filme romanesti. Mergeti in cinema. In sfarsit avem ce vedea. #doualozuri,#selfie69 #sieranevada #caini

Două lozuri, regia Paul Negoescu, un proiect independent low-budget, cu Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță în dublu rol, de actori și producători, este comedia anului 2016 în România.

“Nu m-am așteptat să se râdă așa”, Dorian Boguță

Filmul are un scenariu inspirat de nuvela ”Două loturi” de I.L.Caragiale și este produs de Actoriedefilm.ro, astfel că îi putem urmări la lucru pe cursanții deja celebrei școli de actorie din România, care se află la producția celui de-al treilea lungmetraj (după Love Building și Alt Love Building).

“Știam că e un film bun, dar te încearcă niște emoții când vezi mii de oameni care râd”, Alexandru Papadopol.

Filmul poate sa fie vizionat AICI.

Un film aproape unic în peisajul cinematografic românesc, comedia Două lozuri a reprezentat un succes de public, de critică și de festivaluri. Două lozuri a bătut recordul de spectatori și încasări pentru un film românesc în primul weekend de la lansarea în cinematografe, fiind văzut de 27.182 de persoane. A avut premiera internațională la Festivalul de la Zurich, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Monte Carlo, a fost selectat la TIFF, Namur și Sao Paolo, iar criticii de film din România l-au considerat ”o comedie cu parfum de Caragiale, cu o certă personalizare a prelucrării schemei dramaturgice” (Magda Mihăilescu, aarc.ro), iar Cristian Tudor Popescu a notat: ”Tânărul regizor Paul Negoescu nu face studiu de moravuri, critică socială, cum se căznesc mulți, nu urmărește satira, ci un graal mai greu de atins: umorul. Și, nu de puține ori, îl nimerește” (Republica.ro).

Sinopsis

Dinel, Sile și Pompiliu, trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie, câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp biletul nu mai e de găsit, așa că cei trei pornesc într-o călătorie pentru a-l recupera. Secventa cu masina alba este una dintre cele mai bune secvente dintr-o comedie romaneasca din toata istoria filmului de la noi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.