BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

23

January 2018

1

COMMENTS

Unul dintre cei mai neconventionali regizori  

Written by , Posted in Film

In 2010 unul dintre cei mai buni prieteni imi recomanda un film facut de un regizor grec despre care habar nu aveam. Dupa ce am vazut filmul am inceput sa urmaresc cam tot ce face omul asta. Si face niste filme wow. Postarea de astazi este o recomandare: 4 filme semnate de Yorgos Lanthimos. Vorbim dupa ce le vedeti 🙂

Kynodontas (Dogtooth 2009)

Tatăl, mama și cei trei copii trăiesc într-o casă la periferie. Casa e înconjurată de gard înalt, iar copiii n-au ieșit niciodată din curte. Au fost educați, distrați și plictisiți în modul care li s-a năzărit părinților că ar fi potrivit, fără nicio influență din lumea exterioară. Cred că avioanele de pe cer sunt jucării și că zombie sunt flori mici, galbene. Singura căreia i se permite să intre în casă e Christina. E gardiană la firma tatălui lor. Acesta programează vizitele pentru ca ea să potolească dorințele sexuale ale fiului. Toată familia o place, dar mai ales fata cea mare. Într-o zi Christina îi face cadou o bentiță brodată cu pietre care strălucesc în întuneric și-i cere ceva în schimb.

Alpeis (2011)

O infirmieră, un paramedic, o gimnastă și antrenorul ei au pus bazele unui nou serviciu. Cu programare, iau locul persoanelor decedate, angajați fiind de rudele, prietenii sau colegii acestora. Compania se cheamă Alpii. Liderul lor, paramedicul, își spune Mont Blanc. Deși membrii companiei operează respectând regulile stricte impuse de liderul lor, infirmiera vede altfel lucrurile.

The Lobster (2015)

O poveste de dragoste neobișnuită, plasată într-o lume distopică în care persoanele fără partener sunt arestate și cazate într-un hotel neospitalier. Acolo, deținuții sunt obligați să-și găsească perechea în 45 de zile. Dacă eșuează, sunt transformați în animale și eliberați în pădure.

The Killing of a Sacred Deer (2017)

Steven (Colin Farrell), medic chirurg, căsătorit cu Anna (Nicole Kidman), este pus în fața unei sacrificiu de neimaginat, după ce viața sa începe să se destrame în momentul în care comportamentul unui adolescent pe care l-a luat sub aripa lui devine sinistru. Filmul a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu, Cannes, 2017.

 


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.