BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

3

August 2015

2

COMMENTS

Unul dintre cele mai cool evenimente din Romania!

Written by , Posted in Travel

Exista niste lucruri foarte tari care se fac in Romania si despre care trebuie sa afle cat mai multi oameni. In postarea de astazi o sa vorbim despre unul dintre ele. Un eveniment la care am participat pe viu pentru ca am vrut sa traiesc pe propria piele experienta Dirt On Fire. La fotbal se numeste Champions League – competitia aia unde echipele din Romania isi doresc sa ajunga macar in faza grupelor. In tenis se numeste turneu de mare slam – Australian Open, US Open, Roland Garros sau Wimbledon. In Romania se organizeaza o astfel de competitie si chiar imi doresc sa afle cat mai multi oameni despre asta.

Evenimentul se numeste Dirt On Fire si este locul in care cei mai buni rideri din tara, dar si din afara, s-au adunat in perioada 30 iulie – 2 august la Miercurea Ciuc. Evenimentul a ajuns la cea de-a 5-a editie si este cea mai mare competitie de BMX si Mountain Bike dirt jumping din Romania.

Si uite asa vinerea trecuta m-am urcat in masina si am plecat la nebunia de la Miercurea Ciuc. Pentru prima data in zona aia a tarii, pentru prima data la Dirt On Fire…dar niciodata nu e prea tarziu. Cu bateriile incarcate ne-am inceput misiunea Dirt On Fire 2015 asa cum trebuie – in clubul Grund pe care il detine Kinda Geza, organizatorul Dirt on Fire.

Dirt on FireDirt on Fire 11249352_1637609016453070_1535403274_n 11311129_1450325461941923_42337722_n

Geza este cel mai bine cotat snowboarder din Romania, a participat la Cupa Mondiala si a fost la doar 2 secunde sa ajunga la Olimpiada de la Sochi.

“In tara in care oamenii mor cu lacrimile inghetate pe fata insa, nu ma mai mir ca Simona Halep si Kinda Geza (cele mai recente exemple) au ales sa se descurce singuri in cautarea marii performante, constienti fiind ca sistemul nu numai ca nu-i ajuta, ba mai rau, îi incurca.” Andi Moisescu.

Revenind la Dirt On Fire vreau sa va spun ca aici si-au dat intalnirea anul asta rideri din Germania, Cehia, Franta, Spania, Norvegia, Ungaria, Venezuela si Romania. Cel mai mare si competitiv park de dirt jumping din Romania, RideMore, a fost gazda celei de-a 5-a editii a competitiei sustinuta de Burn. Miza? Un premiu in valoare de 3000 de euro.

11312092_137187849952058_2075566573_n

Dupa party-ul de vineri de la Grund…am continuat cu ziua de sambata. La 12:00 eram la fata locului. La traseu. Primul moment in care am vazut locul din care porneau riderii am ramas fara cuvinte. “De unde sar oamenii astia!!!!!!” Asta a fost prima reactie… Anul acesta, un starter de 7 metri si un run-in lung de 10 metri au pregatit rideri de traseu dupa un drop down de 3 metri, detalii care au ajutat foarte tare concurentii sa prinda viteza necesara care vor putea sa sara pana la 8 metri in inaltime.

Dirt on Fire 2012 Documentary from Fuel your fire on Vimeo.

The story behind the biggest dirt bike contest in Romania / Supported by burn / Video credits: Monkey Movie

De ce e tare Dirt On Fire?

Unul dintre motivele pentru care competitia asta este atat de misto este faptul ca face parte din FMB World Tour. Adica suntem in Champions League. Adica oamenii astia au pus pe harta lumii un oras din Romania: Miercurea Ciuc – inima comunitatii de biking de la noi din tara.. Riderii din toata tara aleg sa se antreneze aici de-a lungul anului, scopul final fiind mult asteptata competitie ce are loc la inceput de august.

Dupa patru editii de succes, Dirt on Fire a ajuns sa fie inclus incepand cu 2015 in circuitul international oficial al competitiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour.

Dirt on Fire11363647_710714425699110_345849166_n 11357740_861435510593061_8594554_n Dirt on Fire

Lumea incepea sa vina in valuri, riderii se simteau din ce in ce mai bine pe cat avansa concursul spre fazele finale, Marius Vintila si Maxmilian Radu Munteanu au comentat pentru Sport.ro – care a dat LIVE competitia…si la final DJ Deekline, invitatul special al DOF 2015 a intretinu atmosfera in cel mai cool mod cu putinta. M-am simtit extrem de bine la treaba asta. Era in aer un vibe de festival, foarte cool si o atmosfera foarte relaxata.

Dirt On Fire | The Story So Far from Fuel your fire on Vimeo.

LIVE | 1 AUGUST | SPORT.RO

#DirtOnFire #fueledbyburn

“Dirt On Fire a ajuns la nivelul urmator, a devenit o competitie internationala unde si-au anuntat prezenta rideri din tari ca Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Ucraina, Rusia Spania, Franta si America de Sud. De cand ne-am inceput calatoria alaturi de burn, am crescut de la an la an ca set-up, numar de participanti si performanta. In acest an suntem pentru prima data inscrisi in Campionatul Mondial de Dirt Jumping si aducem un line-up muzical in dirt-park alaturi de line-up-ul de rideri.” Kinda Geza, organizatorul Dirt on Fire.

Si pentru ca treaba sa fie cat mai buna..am avut si in roman in finala: Demian Barnabas este omul pentru care oamenii au aplaudat cel mai tare la Miercurea Ciuc sambata trecuta.

Demian Barnabas // 2013 WELCOME TO STRIPE // ROMANIA from Demian Barnabas on Vimeo.

“Ca sport in sine nu este greu, pentru ca daca te antrenezi ani de zile iti vine din instinct totul, sunt niste reflexe de miscare care te ajuta sa nu-ti fie frica. Sa zbori cu bicicleta este cel mai tare sentiment din lume. Sunt foarte, foarte bucuros ca am reusit sa organizam acest eveniment, pentru ca Romania are nevoie de astfel de evenimente ca sa evolueze un pic acest sport mai pus la colt. E nevoie de multa munca si perseverenta si trebuie sa ai un vis care sa te conduca in directia in care am ajuns si noi”, a declarat Demian Barnabas, rider burn la finalul competitiei de la Miercurea Ciuc.

Tisza Gergo (17 ani ani – Ungaria) si Dawid Godziek (Polonia) sunt castigatorii celei mai mari competitii de BMX si MTB dirt jumping din România. Tisza a castigat categoria mountainbike (MTB). Locurile doi si trei la au fost ocupate de Tomas Zejda (Cehia), castigatorul de anul trecut, si de Nicolas Terrier, din Franta.

Categoria BMX a fost castigata de polonezul Dawid Godziek, urmat de Szabo Konrad si Jozsa Danny, ambii din Ungaria.

11214188_878924028821724_4633970365196319220_n

Proba de ”Best trick” a fost castigata de Dan Miller (Cehia), la categoria MTB, si de Dawid Godziek, la categoria BMX. Demian Barnabas si Szekely Nandor, ambii din Miercurea Ciuc, au obtinut titlul de ”cel mai bun rider roman” la categoriile BMX, respectiv MTB.

Dirt on Fire demonstreaza ca un sport poate depasi barierele sportului, influentand o generatie, creand o moda si un stil de viata alternativ, bazat pe alte valori decat cele cunoscute noua.

La competitia de anul acesta a fost prezent unul dintre cei mai tari sportivi ai lumii: Daniel Dhers – de 5 ori campion X Games Gold Medallist 07, 08, 10, 11, 13, de 4 ori Dew Cup BMX Park Champion 06,07,08,10 si 1x NORA Cup Ramp Rider of the Year 2008. Am avut surpriza ca o poza postata de mine sa fie preluata de Daniel pe conturile sale de Instagram si Facebook 🙂

Found this flip on the first set with this beautiful scenery! Transylvania is so nice.————Conseguí este…

Posted by Daniel Dhers on Sunday, August 2, 2015

Tisza Gergo (17 ani) din Ungaria si Dawid Godziek, din Polonia, sunt castigatorii celei mai mari competitii de BMX si MTB dirt jumping din Romania. Locurile doi si trei – la categoria mountainbike (MTB) – au fost ocupate de Tomas Zejda (Cehia), castigatorul de anul trecut, si de Nicolas Terrier, din Franta. Categoria BMX a fost castigata de polonezul Dawid Godziek, urmat de Szabo Konrad si Jozsa Danny, ambii din Ungaria.

In #MTB category the 2015 Dirt On Fire winners are:1st place: Tisza Gergő (Hungary)2nd place: Tomas Zejda (Czech Republic)3rd place: Nicolas Terrier (France)Congratulations! 😀

Posted by Dirt On Fire on Saturday, August 1, 2015

The winner’s of the fifth Dirt On Fire dirt jump contest in #BMX category are:1st place: Dawid Godziek (Poland)2nd place: Szabó Konrád (Hungary)3rd place: Jósa Dani (Hungary)Congrats! 😀

Posted by Dirt On Fire on Saturday, August 1, 2015

Proba de ”Best trick” a fost castigata de Dan Miller (Cehia), la categoria MTB, si de Dawid Godziek, la categoria BMX. Demian Barnabas si Szekely Nandor, ambii din Miercurea Ciuc, au obtinut titlul de ”cel mai bun rider roman” la categoriile BMX, respectiv MTB.

 

Dirt on Fire 2015 fueled by burn.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.