BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

30

March 2017

1

COMMENTS

Visurile unesc oamenii

Written by , Posted in Diverse

Fara un vis nu ajungi nicaieri, fara un vis nu poti prinde aripi pentru a zbura. Daca ai un vis e momentul sa te trezesti si sa il urmezi. Disney spunea ca “toate visurile pot deveni realitate daca avem curajul sa le urmam”. Postarea de astazi este despre visuri, dar nu doar despre visuri, ci despre cele care devin realitate. Postarea de astazi este despre oameni care fac lucruri frumoase, despre femeile din Romania care sunt ajutate sa-si indeplineasca visurile.

Care este cel mai important vis al tau? O mama o sa spuna ca cel mai important vis al ei este sa isi vada copilasii sanatosi. Sa aiba posibilitatea sa invete, sa urmeze o scoala, o facultate pentru ca multe dintre ele nu au avut sansa asta. Parintii isi doresc sa fie langa comorile lor si sa ii sustina in indeplinirea visurilor. Si uite asa se nasc povestile frumoase. Irina si Corina sunt doua femei care dau o mana de ajutor altor femei pentru ca acestea din urma sa isi indeplineasca visurile lor si ale copilasilor lor. Asa s-a nascut MamaPan. O brutarie care face paine ca pe vremuri, o brutarie care face paine cu suflet. MamaPan este o intreprindere sociala initiata de Irina Sorescu, in cadrul activitatii Fundatiei Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE).

Cum a pornit ideea asta? E simplu. In Romania gradul de angajare al mamelor singure sau care au mai mult de doi copii in intretinere este din ce in ce mai scazut.  De aici si ideea celor de la MamaPan de a intinde o mana de ajutor femeilor care au mai mare nevoie de asta. De un loc de munca si de un program de lucru care sa le permita sa dedice timp familiei.

paine3

La brutaria MamaPan, mamele fac paine cu maia naturala, fara drojdie. Planurile de viitor ale proiectului includ cresterea numarului de femei aflate in situatii dificile de viata care isi gasesc un loc de munca in cadrul brutariei MamaPan. Cum le poti sustine? Simplu. Cu fiecare produs DERO cumparat, contribui la realizarea visurilor lor. 1% din vanzari merg catre organizatii non-profit care creeaza oportunitati pentru femei. Asta pe toata durata campaniei: 15 februarie – 15 aprilie.

Daca Ateneul Roman a fost cladit cu 1 leu de ce sa nu cladim generatii de oameni cu scoala care sa faca o Romanie mai buna. Un popor fara educatie si cultura este un popor lipsit de libertate, este un popor usor de manipulat si fara nicio perspectiva.

borcan

Alt proiect dedicat femeilor sustinut de DERO primavara aceasta este Anotimpuri la borcan, al asociatiei React, si se adreseaza femeilor din spatiul rural care nu isi gasesc un loc de munca. Proiectul a fost initiat in 2015 si a constat in cursuri de calificare pentru femei din toata tara, prin care le-au invatat sa faca diferite tipuri de conserve (dulceturi, muraturi, compoturi, etc.). In cadrul proiectului, cei de la Asociatia React au amenajat si 15 bucatarii comunitare in mediul rural, pe care femeile din comunitatile respective le pot folosi pentru a-si pregati conservele. Mai multe detalii despre celor doua proiecte gasiti pe sustinevisurileromancelor.dero.ro – unde puteti trimite si mesaje de incurajare pentru femeile ajutate de catre cele doua fundatii.

In afara de aceasta colaborare cu cele 2 ONG-uri, DERO a initiat si un proiect pilot prin care doteaza mai multe gospodarii din mediul rural cu masini de spalat, din dorinta de a le oferi femeilor mai mult timp pe care sa il dedice familiei sau propriilor visuri. E simplu sa ajuti si TU si zeci de femei ambitioase vor avea ocazia sa isi vada visurile si ideile indeplinite.


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.