BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

27

October 2014

2

COMMENTS

1 din 5 barbati are problema asta

Written by , Posted in Diverse

Ai auzit replica “nu are cum sa mi se intample chiar mie”? E din ciclul “asa ceva nu se face”. Din moment ce exista…si asta doar in mintea si in gandul nostru…inseamna ca sunt sanse mari ca si in realitate sa se intample.

Despre sex vorbeste toata lumea: colegul ala libidinos care are 1 din 3 glume legate de sex si multe apropouri, prietenii despre cat de crai esti…paradoxul este ca desi vorbim despre asta destul de mult…cand avem o problema nici nu ne trece prin cap ca am putea sa vorbim…si asa sa incercam sa rezolvam problema. De multe ori ne este rusine sa abordam tema asta, de multe ori ne este teama ca nu o sa primim raspunsul pe care il dorim, de multe ori discutia o sa se termine cu niste glume pe seama noastra…E curios ca de fiecare data cand se aduce vorba despre treaba asta iti vine sa razi. Pare o gluma. Din pacate nu este deloc asa. E o treaba nasoala care poate sa degenereze in alta treaba si mai nasoala. E greu pana constientizezi ca ai problema asta…si e foarte important ca omul de langa tine sa te ajute…si impreuna sa treceti peste problema.

Aici intervine si femeie de langa tine. Care trebuie sa traga ea un semnal de alarma daca partenerul chiar nu stie ce sa faca si doar prelungeste agonia. Problema nu este a TA..problema este una de cuplu…si doar impreuna se poate rezolva. Daca nu exista comunicare sansele sunt foarte mari ca acel cuplu pur si simplu sa se desparta.

#‎inpatcudaniotil‬

Lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cunosti:

1.    Ejacularea precoce primara este o disfunctie sexuala masculine caracterizata prin:

  • ejaculare care are loc întotdeauna sau aproape întotdeauna înainte sau după aproximativ un minut de penetrare vaginală; și:
  • incapacitatea de amânare a ejaculării în toate sau aproape toate penetrările vaginale; și:
  • consecințe personale negative, de exemplu suferință, neplăcere, frustrare și/sau evitarea intimității sexuale”.

2.    Conform International Society for Sexual Medicine (ISSM, Societatea Internațională de Medicina Sexuala), la barbatii cu EP “ejacularea are loc intotdeauna sau aproape intotdeauna înainte sau dupa aproximativ un minut de penetrare vaginala”. Insa este important de retinut că EP nu este doar o problema de timp: lipsa controlului asupra ejacularii si impactul negativ asupra relatiei cu partenera sunt factori la fel de importanti pentru definitia ejacularii precoce.

3.    O proportie semnificativa a populatiei de sex masculin din intreaga lume raporteaza simptome de ejaculare precoce (EP): aproximativ 20% – 30% dintre barbati raporteaza ca ei considera ca ejaculeaza prea rapid. Insa doar 9% cer ajutorul medicului.

4.    EP nu este numai o problema de ”durata”, ci si de ”lipsa de control” asupra ejacularii si de satisfactie scazuta in legatura cu actul sexual. Totusi, EP poate fi diagnosticata doar de catre un medic, care poate recomanda si examenele si testele necesare pentru a exclude cauzele organice ale problemei.

5.    Ejacularea precoce (EP), atat cea cronica (primara), cat si cea dobandita, este o afectiune medicala. In cazul in care este secundara, EP poate fi vindecata. De exemplu, daca medicul constata ca EP este determinata de o alta boala, de exemplu de prostatita, terapia antibiotica va rezolva inflamatia cu un efect pozitiv si asupra EP. In forma primara a EP, exista diferite optiuni de tratament care pot fi prescrise de medic. Prin urmare, aveti nevoie de un medic care sa decida daca si ce tratament este indicat in cazul dumneavoastra. Prin urmare, daca credeti ca aveti EP, trebuie sa retineti ca EP este o afectiune medicala frecventa care trebuie si poate fi tratata. Evitati sa incercati sa o tratați singur deoarece acest lucru este mai mult ca sigur inutil si probabil periculos. Mergeti la medic, pentru a obtine diagnosticul si tratamentul corect deoarece sunt disponibile solutii sigure si eficiente.

Pe site-ul www.nudoarunmoment.ro exista si un TEST pe care il pot face barbatii…si nu, nu e nevoie de share pe Facebook la finalul testului 🙂

Foto: www.siluk.ro

 


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.