BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

27

May 2018

2

COMMENTS

10 filme pe care trebuie sa le vezi neaparat la TIFF 2018

Written by , Posted in Film

Astept perioada asta din an cu interes din ce in ce mai mare. Finalul de Mai vine cu unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. Momentul ala cand fugim la Cluj sa vedem filme misto la TIFF si sa ne bucuram de cel mai frumos festival de film din Romania. Postarea de astazi este strict despre filme si dupa ea o sa urmeze inca cateva postari despre alte evenimente care se intampla la Cluj pe perioada TIFF.

Ca si anul trecut, am cateva recomandari de filme pe care le-am facut impreuna cu AVON – partener de tradite al Festivalului International de Film de la Cluj. Reporterul de serviciu AVON va aduce la cunostinta ca si amnul acesta avem motive serioase sa mergem la TIFF. Si pentru ca multi ma intreaba unde mai pot vedea filmele de la TIFF vreau sa le spun ca in general nu prea aveti unde sa le vedeti. Asa ca fuga in avion, tren, masina si hai sa ne bucuram de 10 zile pline de filme la Cluj.

Isle of Dogs (United States)

Japonia, într-un viitor distopic. Din cauza unei “gripe canine”, câinii au fost exilaţi pe o insulă îndepărtată, Insula câinilor. Cinci câini – Chief, Rex, Boss, Duke şi King – nu mai pot de plictiseala cauzată de izolare, când pe insulă ajunge Atari Kobayashi, un băiat venit să-şi caute câinele, pe Spots. Câinii îl ajută pe Atari şi îl apără atunci când autorităţile japoneze vin să-l recupereze.

Holiday (Denmark)

Michael, un gangster danez, îşi duce iubita, pe Sascha, şi rudele într-o vacanţă de lux într-o superbă vilă din Bodrum, Turcia. Zi şi noapte cumpărături, distracţie la waterpark, grătare şi petreceri. Dar când Sascha se împrieteneşte cu un olandez care nu ar spune nu unei aventuri cu ea, tânăra sfidează autoritatea lui Michael şi creează o criză ce nu se poate sfârşi bine.

Foxtrot (Israel)

Michael şi soţia sa Dafna sunt devastaţi când armata le comunică moartea fiului lor, Jonathan. Michael se lasă prins într-un vârtej al deznădejdii şi al furiei, ajungând să trăiască pe pielea lui una dintre acele imprevizibile răsturnări de situaţie ale vieţii, pe măsura experienţelor militare suprarealiste ale fiului său…

Giant (Spain)

După ce scapă cu viaţă din primul război carlist, Martin se întoarce la ferma familiei din Gipuzkoa, unde descoperă că fratele său mai mic, Joaquín, a crescut ca din apă. Convinşi că mulţi ar plăti ca să-l vadă pe cel mai înalt bărbat din lume, fraţii pornesc într-o călătorie de-a lungul Europei, dar ambiţia, banii şi faima vor afecta soarta familiei.

Daughter Of Mine (Italy)

Sfioasa Vittoria are o relaţie foarte apropiată cu mama ei, Tina. Dar de liniştita lor viaţă în Sardinia se alege praful când fetiţa descoperă că Angelica, petrecăreaţa locului, este de fapt mama ei naturală. Când Angelica trebuie să plece din cauza problemelor financiare, aceasta vrea să o cunoască pe Vittoria, iar Tina acceptă, convinsă că rivala ei va dispărea curând din peisaj. Doar că, amândouă în căutarea a ceva profund şi inexplicabil, Vittoria şi Angelica încep să petreacă tot mai mult timp împreună, spre nemulţumirea Tinei…

Nico 1988 (Italy)

La aproape 50 de ani, cântăreaţa Nico duce o existenţă discretă şi solitară în Manchester, deloc asemănătoare cu zilele ei de glorie din anii ’60, când era muza lui Warhol şi vocalista trupei The Velvet Underground. Nu îi mai pasă de cum arată şi nici de carieră, prin urmare cântă numai la insistenţele impresarului ei, Richard, care o bate la cap să înceapă un nou turneu european. Dar un demon din trecut nu îi dă pace lui Nico…

A Sort Of Family (Argentina)

Malena, o doctoriţă din Buenos Aires, primeşte într-o zi un telefon de la doctorul Costas: află că trebuie să plece imediat în nordul ţării, căci copilul pe care şi-l doreşte atât de mult se va naşte în curând. Fără să se gândească de două ori, Malena începe o călătorie cu final incert şi plină de obstacole legale şi morale.

The Prayer (France)

Thomas are 22 de ani şi este dependent de droguri. Vrea cu disperare să scape de adicţie, aşa că se alătură unei comunităţi de foşti toxicomani: retraşi în munţi, aceştia folosesc rugăciunea ca tratament. La început neîncrezător, Thomas acceptă treptat să se dedice modului de viaţă spartan de disciplină, abstinenţă, muncă obositoare şi rugăciune. Descoperă credinţa, dar şi dragostea. Şi o nouă suferinţă.

In the Aisles (Germany)

Christian s-a angajat de curând la supermarket. Bruno, colegul de la raionul de băuturi, îl ia sub aripa lui ocrotitoare, arătându-i secretele meseriei. Iar Marion, de la dulciuri, nu se dă deloc înapoi să facă poante cu Christian. Când acesta se îndrăgosteşte de ea, toţi colegii îi ţin pumnii s-o cucerească. Dar Marion este măritată, deşi mariajul nu e deloc fericit. Pe neaşteptate, Marion intră în concediu medical, iar Christian parcă se cufundă în prăpastie, o prăpastie atât de adâncă încât trecutul său plin de probleme ameninţă să-l domine iar.

Disobedience (United States)

La scurtă vreme după decesul tatălui ei rabin, o femeie revine în sânul familiei sale de evrei ortodocşi, iscând o controversă după ce arată că este interesată romantic de o prietenă din copilărie.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.