BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

11

September 2015

0

COMMENTS

10 motive pentru care sa vizitezi Romania

Written by , Posted in Diverse

Exista multe articole pe net in care sunt prezentate locuri frumoase din Romania. De curand – pe boredpanda.com – a aparut un top al celor mai frumoase 22 de locuri frumoase din Romania. Am ales 10 din ele pe care le consider geniale. Daca mai aveti idei…astept feedback. Foto: Teodora Maftei (T.o Photography)

 

Cascada Bigar – face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

 

Tunelul Iubirii – este o portiune de cale ferata abandonata situata intre orasele Otelul Rosu si Caransebes.

 

Transfagarasan – este drumul de poveste ce face legatura intre judetele Sibiu si Arges prin munte. “Construit ca drum strategic militar de catre fostul dictator Nicolae Ceausescu, intre 1970-1974, Transfagarasanul uneste orasele Sibiu si Pitesti si regiunile istorice Transilvania si Valahia. Are 90 de km de curbe si cotituri, de la nordul la sudul celor mai inalti munti din Carpati”, scrie carsroute.com.

 

Masivul Bucegi ascunde locuri salbatice, de o frumusete ireala, pe care trebuie sa le descoperiti in vacanta. In zona de sud a masivului se afla o spectaculoasa cariera de piatra rosie, o cascada cu izvoare magice si cele mai inguste chei din Europa.

 

Biertan – un loc de poveste. Turisti din toata lumea se intalnesc pentru o lectie de istorie la Biertan, o localitate de langa Sibiu. Ulite umbrite sapate in piatra se deschid de peste 500 de ani in centrul asezarii, langa cea mai mare biserica fortificata din Transilvania.

 

Castelul Bran – Situat intr-un loc pitoresc, la 24 de km de Brasov pe DN 73, Branul este un punct de atractie pentru turistii romani, dar mai ales straini. Bran, impreuna cu localitatile din jur, este leaganul turismului rural romanesc. Asezat la intrarea in culoarul Bran-Rucar, vechi drum comercial si strategic intre Tara Barsei si Tara Romaneasca, zona este pretuita pentru frumusetile naturii.

 

Muntii Rodnei – Parcul National Muntii Rodnei este considerata cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali. El are o suprafata de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979. Importanta acestei arii protejate se datoreaza atat geologiei si geomorfologiei muntilor, cat si prezenţei a numeroase specii de fauna si flora, endemite si relicte glaciare.

 

Castelul Peles – Inaugurat in anul 1883, castelul Peles a fost construit la cererea regelui Carol I, care a cheltuit atunci peste 16 milioane de lei in aur pentru ridicarea acestei cladiri. Aproximativ 300 de muncitori au lucrat la amenajarile acestiu castel, fiind atent supravegheati chiar de catre Carol I. Alegerea locului pentru construirea resedintei regale de vara nu este intamplatoare. In apropiere, la Predeal, era pe vremea aceea granita Romaniei cu Austro Ungaria.

 

Maramuresul – a fost inclus intre cele mai frumoase 20 de destinatii de vizitat in 2015, recomandate de revista americana National Geographic Traveler. National Geographic Traveler le recomanda turistilor care viziteaza aceasta regiune inclusiv sa isi petreaca o noapte in satul maramuresean Breb, unde pot sa admire “cea mai frumoasa imagine a Caii Lactee” din viata lor.

 

Sighisoara – Intr-un clasament prezentat de site-ul www.businessinsider.com, Sighisoara ocupa locul 42 in topul celor 50 de locuri europene, de vizitat intr-o viata, fiind si singura prezenta romaneasca. “Aminteste-ti de povestea lui Dracula la Sighisoara, locul unde s-a nascut Vlad Tepes”, scriu americanii despre orasul transilvanean.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.