BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

6

January 2020

0

COMMENTS

10 orase de vazut in 2020

Written by , Posted in Travel

Anul 2020 este pentru multi dintre noi un an in care vrem sa calatorim mai mult, sa descoperim locuri noi, sa ne bucuram de fiecare moment. In ajutorul nostru si al cautarilor in ceea ce priveste calatoriile de anul acesta cei de la Lonely Planet au facut un top al oraselor pe care sa le vizitam in 2020. 

Salzburg 

Prima oprire este destul de aproape de noi. Adica in Austria. Stiu ca toata lumea se gandeste la Viena insa cei de la Lonely Planet recomanda Salzburg din mai multe motive. Orasul in care s-a nascut Wolfgang Amadeus Mozart are aniversarea centenara a renumitului festival de muzica clasica la care ii asteapta pe toti iubitorii de muzica. In perioada 27 iulie – 31 august vor avea loc mai multe evenimente muzicale, teatrale si culturale. Orasul in care se afla casa care a inspirat filmul „Sunetul muzicii” merita vizitat si pe pe timpul iernii pentru ca in perioada 23 ianuarie – 2 februarie va avea loc Saptamana Mozart in mai multe spatii culturale ale orasului. 

Salzburg.info

Washington

Este unul dintre orasele in care imi doresc foarte tare sa ajung. Capitala Statelor Unite sarbatoreste 100 de ani de cand este recunoscut dreptul femeilor de a vota si o sa fie organizate mai multe evenimente culturale in Muzeul National al Femeilor in Arte, Galeria Portretelor Nationale si Muzeul National de Istorie Americana.

Visit Washington DC

Cairo

Egiptul a reintrat in circuitul turistic si Lonely Planet recomanda o vizita a capitalei Cairo pentru ca anul acesta isi va deschide portile Marele Muzeu Egiptean si va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat in totalitate unei civilizatii. Muzeul este situat in Giza, chiar in afara capitalei, avand o suprafata de aproximativ 500.000 de metri patrati. Proiectul a costat 1 miliard de dolari si va include comori de la muzeu egiptean din Piata Tahrir din Cairo si 17 laboratoare dedicate salvarii si restaurarii descoperirilor facute de arheologi in decursul anilor. 

https://www.pinterest.ch/pin/622693085959338846/?lp=true

Galway

Orasul irlandez este capitala europeana a culturii în 2020 si cei de la Lonely Planet il recomanda ca fiind cel mai captivant oras al Irlandei. Anul acesta o sa fie marcat de o multitudine de evenimente culturale in toata zona care cuprinde satele si insulele de pe coasta de vest. Va puteti bucura de serile in pub-uri in care se canta muzica live, berea si faptul ca Galway este destinatia preferata din Irlanda a lui Tom Hall.

Bonn

Fosta capitala a RFG in perioada 1949-1990, aniverseaza 250 de ani de la nasterea lui Ludwig van Beethoven si cu aceasta ocazie organizeaza o multitudine de concerte si evenimente. Va puteti bucura de o punere in scena a spectacolului Fidelio la teatrul din Bonn – singura opera a compozitorului german. Fidelio este o drama in doua acte, dupa libretul german al lui Joseph Sonnleithner, care ilustreaza triumful dragostei asupra tiraniei. 

Bonn.de

La Paz

Capitala Boliviei se afla la cea mai mare inaltime din lume 3800 m si este unul dintre cele mai colorate locuri din lume. La Paz are cel mai mare sistem de telecabine din lume si insumeaza 11 linii. Pe langa asta va puteti bucura de magnificul peisaj natural dar si de cartierul Miraflores sau de Aviator Ismael Montes.

La Paz on Foot

Kochi

Supranumit Regina Marii Arabiei, datorita portului sau natural – unul dintre cele mai frumoase din lume – Kochi este un oras aflat in sudul Indiei alcatuit din mai multe insule. De curand a fost inaugurat primul aeroport complet alimentat cu energie solara din lume iar anul acesta in Kochi va avea loc Bienala Kochi-Muziris cea mai mare expozitie de arta din India si cel mai mare festival de arta contemporană din Asia.

https://travelmelodies.com/places-to-visit-in-kochi-india/

Vancouver

Orasul canadian este recunoscut pentru multitudinea de parcuri dar si pentru ca ocupa primele locuri in listele care cuprind cele mai tari orase in care merita sa traiesti. In Vancouver s-au plantat 102.000 de noi copaci din 2010 pana acum si a defenit astfel cel mai verde oras din lume. Vancouver este celebru si pentru reteaua vasta de trasee de ciclism si cei 28 km de drum pietonal de-a lungul plajelor si litoralului. Daca ajungeti aici sa nu uitati sa vizitati si Acvariul impreuna cu Stanley Park, Muzeul de Antropologie, Chinatown (al doilea ca marime din America de Nord, dupa cel din San Francisco) si Gradina Botanica. Poate ne uitam si noi peste programul Greenest City 2020 Action Plan si invatam ceva. 

https://www.facebook.com/insidevancouver/photos/

Dubai

Deja este o destinatie care a devenit extrem de populara. Si este un exemplu pentru turism. Cea mai inalta cladire din lume – Burj Khalifa sau  cel mai mare centru comercial din lume – Dubai Mall sunt doar doua dintre atractiile acestui oras. Nu ratati anul acesta Expozitia Mondiala 2020 care se intinde pe durata a 6 luni, in cadrul careia 190 de tari isi prezinta ultimele viziuni in ceea ce priveste sustenabilitatea si mobilitatea. Asa ca fuga la Dubai 🙂

Visit Dubai

Denver

Al doilea oras din SUA in topul celor de la Lonely Planet este Denver – unul dintre cele mai fermecatoare orase din State. Mancare buna, restaurante de top, cladiri care mai e care mai frumoase – acesta este Denver – orasul american unde are loc cel mai mare festival al berii din state (24-28 octombrie) si orasul celebru pentru Gradina Botanica care se afla in top 5 cele mai frumoase sin toata America. Pe langa toate asta sa nu uiti sa treceti pragul Muzeului Naturii si Stiintei, Muzeului Buffalo Bill sau Kirkland Museum of Fine & Decorative Art.

City and County of Denver Government

Spor la gasit bilete de avion la pret decent si cazari ok. Sa aveti un an excelent.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.