BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

1

November 2016

2

COMMENTS

5 filme care mi-au placut foarte tare la Les Films De Cannes a Bucarest 2016

Written by , Posted in Film

Am scris despre filmul care mi-a placut cel mai mult la Les Films De Cannes a Bucarest 2016. Acum o sa fac un top al fimelor pe care merita sa le vedeti in aceasta toamna/iarna la cinema. Ordinea este aleatorie.

Paterson Jim JARMUSCH

Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, acest oraș al poeților – de la William Carlos Williams la Allan Ginsberg – azi în decădere. Șofer de autobuz, el duce o viață simplă, în rutină, alături de Laura, care-și înmulțește proiectele și experiențele cu entuziasm, și de buldogul lor englez. În fiecare zi, Paterson scrie poeme într-un carnețel de care nu se desparte niciodată… Filmul observă în tăcere victoriile și înfrângerile vieții cotidiene, precum și poezia care zace în cele mai mici detalii.

Loving de Jeff NICHOLS

Mildred și Richard Loving se iubesc și decid să se căsătorească. Nimic mai firesc – doar că el este alb, iar ea este de culoare în America segregate a anului 1958. Statul Virginia, în care cei doi decid să locuiască, îi urmărește în justiție: cuplul e condamnat la închisoare, cu suspendare doar dacă părăsesc statul. Conștienți că li se încarcă un drept civil, Richard și Mildred luptă pentru el în tribunal. Vor merge până la Curtea Supremă care, în 1967, le dă dreptate. De atunci, cazul „Loving vs. Virginia” simbolizează dreptul oricui de a se iubi, indiferent de rasă și origine.

Juste la fin du monde de Xavier Dolan

După 12 ani de absență, un scriitor se întoarce în orașul natal, plănuind să-și anunțe familia cu privire la moartea sa iminentă. Lucrurile nu decurg așa cum plănuiește – o serie de conflicte vechi ies la iveală, alimentate de singurătate și îndoieli, în timp ce toate încercările de empatizare sunt sabotate de incapacitatea oamenilor de a asculta și de a iubi.

I, Daniel Blake de Ken Loach

Pentru prima dată în viața lui, Daniel Blake, un tâmplar de 59 de ani, e constrâns de împrejurări să apeleze la ajutorul social, din cauza unor probleme cardiace. Dar chiar dacă medicul îi interzice să lucreze, este obligat să-și caute de lucru, sub amenințarea unor sancțiuni. De-a lungul drumurilor sale regulate la „job center”, Daniel se intersectează cu Rachel, mamă singură a doi copii, constrânsă să accepte o locuință la 450 de km depărtare de orașul ei natal, pentru a nu fi plasată într-una adăpost social.

Prinși amândoi în ițele aberațiilor administrative din sistemul britanic de astăzi, Daniel și Rachel vor încerca să se descurce împreună.

American Honey de Andrea ARNOLD

Star (Sasha Lane), o adolescentă care provine dintr-o familie cu probleme, fuge cu un grup de tineri care vând abonamente la o revistă, din ușă în ușă, de-a lungul coastei americane. Acaparată de stilul de viață al găștii în care se află și Jake (Shia LaBeouf), Star devine prinsă într-un amețitor carusel al petrecerilor fără sfârșit, al intrigilor amoroase și al ilegalităților.

 


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.