BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

31

October 2016

0

COMMENTS

“Majoritatea americanilor nu vor libertate ci vor securitate.”

Written by , Posted in Film

Acum cateva zile am facut o recomandare de filme – 10 filme cu barbati irezistibili – si printre recomandari era si filmul The Walk: Sfideaza limitele cu Joseph Gordon-Levitt. Mi se pare unul dintre cei mai talentati si cei mai pe val actori din lume. Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises, Looper, 500 Days of Summer) a fost alegerea lui Oliver Stone pentru rolul principal din cel mai recent film al sau, Snowden (2016). Filmul va avea premiera pe ecranele noastre din 18 noiembrie. Distribuit de Independenta Film.

Anul acesta, Snowden a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film din Toronto, pe 9 septembrie. In cinematografele din SUA a intrat o saptamana mai tarziu.

Joseph Gordon-Levitt seamana mult cu Edward Snowden

„Joseph Gordon-Levitt a fost prima mea optiune”, spune Oliver Stone. „Intr-o oarecare masura mi s-a parut ca-i si seamana adevaratului Snowden. Dar, cel mai important, mi s-a parut ca simte la fel ca Snowden. Unul dintre cele mai bune filme ale sale mi se pare a fi Don Jon, din 2013. Un film mai putin cunoscut publicului, dar in care Joseph face o super treaba”.

Sacha _460.NEF

Sacha_1520.NEFSacha_1657.NEF_MG_1339.CR2

La randul sau, actorul Joseph Gordon-Levitt isi aminteste:

„Era prin 2014… numele Snowden imi parea cunoscut, dar nu stiam exact ce anume facuse. Apoi am primit un telefon de la Oliver si am inceput sa ma documentez. Daca dai <<Edward Snowden>> in Google ai sa vezi ca sunt tot felul de pareri despre el… Am avut si sansa sa-l cunosc. Am fost la Moscova si am stat putin cu el si cu prietena lui. Unul din primele lucruri pe care le-am observat la Snowden este ca e un tip foarte manierat si politicos. Tipul de gentleman de moda veche. Adica, incepand cu modul in care te saluta, iti strange mana si chestii din astea. A fost unul dintre detaliile pe care m-am decis sa-l folosesc in film.”

“Nu orice poate fi redat in 140 de semne”

Intrebat fiind daca el personal il considera pe Snowden “erou sau tradator”, Gordon-Levitt a recunoscut ca toata lumea ii pune aceeasi intrebare. “Este foarte relevant pentru modul in care am inceput sa gandim… Totul a devenit foarte simplist. Trebuie sa fie alb sau negru. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa… Nu orice poate fi redat intr-un tweet de 140 de litere. Lumea e mult mai complicata de-atat. A incalcat el legea? Da, a incalcat-o! Ma avantajeaza faptul ca el a incalcat legea? Da, e clar ca ma avatajeaza asta!”

Sacha_4301.NEFSacha_4498.NEFSacha_5242.NEFSacha_5442.NEF

Snowden: patriot, soldat, erou, spion, tradator

Snowden spune povestea fostului agent CIA si NSA ale carui dezvaluiri in mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informatii din intreaga lume. Mai exact povestea a noua ani zbuciumati din viata lui Snowden: de la racolarea in cadrul CIA si pana la fuga sa peste hotare, impreuna cu o multime de informatii compromitatoare despre modul in care serviciile incalca dreptul la libertate si viata privata in SUA.

Cei noua ani in care tanarul dornic sa-si serveasca patria cu orice pret (initial s-a inscris in US Army pentru a lupta in Irak) s-a transformat in “cel mai mare tradator al tuturor timpurilor”, un adevarat Most Wanted al vremurilor noastre.

Sacha_10573.NEFSacha_10589.NEFSacha_10717.NEFSacha_10829.NEF

Banii pentru Snowden, donati

Actorul american a anuntat ca va dona intreaga suma obtinuta pentru rolul din film pentru “facilitarea unei mai bune relatii intre democratie si tehnologie”. “A devenit din ce in ce mai clar ca internetul, smartphone-urile si tot valul de gadget-uri vor schimba totul. Intrebarea e: pentru noi vor schimba in bine sau in rau?”

Pentru actorul Gordon-Levitt, Snowden (2016) este al doilea film consecutiv bazat pe un documentar de Oscar. Snowden a aparut in urma documentarului Citizenfour (2014). Iar anul trecut el a jucat in The Walk, bazat pe documentarul Man on Wire (2008).

snowden_afis-web_var-2

Joseph Gordon-Levitt a devenit cunoscut publicului inca din copilarie, pentru rolul sau din serialul de comedie A treia planeta de la Soare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.