BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

12

June 2014

3

COMMENTS

“As he read, I fell in love the way you fall asleep: slowly, and then all at once.”

Written by , Posted in Film

Ne nastem singuri si plecam din lumea asta tot asa. Ideea este ca important este ce facem in misiunea asta in care suntem bagati: misiunea viata noastra. Pentru ca…din cand in cand…avem nevoie de un dus rece pentru a ne da seama ce e cu noi…cartea asta fix asta face. Ne pune pe ganduri, ne face sa simtim unele lucruri pe care in graba noastra de zi cu zi nu le simtim.

In momentul in care te opresti si te pui in locul unui om care traieste o drama…lucrurile se schimba. Pornind de la cateva intrebari simple: “Isi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viata mea? Ce vreau sa las in urma?” cartea lui John Green este plina de emotie. M-am gandit prima data la Love Story…si la frumusetea acelei povesti. Nu stiu daca “frumusete” este cel mai indicat cuvant. Apoi mi-am amintit de zilele de final ale lui Oscar (“Oscar si Tanti Roz” – Eric-Emmanuel Schmitt)

“Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost „in faza terminala“. Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita, apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisa. Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti.”

The Fault in Our Stars

Am scos cateva citate din carte:

“Mi-am scos telefonul si am apasat o tasta sa vad cat era ceasul: 16:59. Cercul s-a completat cu nenorocosii intre 12 si 18 ani, si Patrick a inceput cu rugaciunea pentru liniste: Doamne, da-mi linistea sa accespt lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a le deosebi.”

“Gandurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna in constelatii.”

The Fault in Our Stars

“Nu ai posibilitatea sa alegi daca sa fii ranit in aceasta lume, dar ai un cuvant de spus legat de cine te raneste.”

“Prieteni, sunt intr-un montagne russe care doar urca.”

“Viata nu e o fabrica de indeplinit dorinte.”

“Ar fi un privilegiu sa am inima franta de tine.”

“Semnele pe care le lasa oamenii sunt cel mai adesea cicatrici.”

The Fault in Our Stars

John Green este unul dintre cei mai active scriitori: a creat, impreuna cu fratele sau, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din intreaga lume.

Cartea o gasesti aici. Exista si “Sub aceeasi stea” – Editie film. O gasesti aici.

The Fault in Our StarsThe Fault in Our Stars

Iar filmul intra in cinematografele din Romania maine, 13 iunie.

The Fault in Our StarsThe Fault in Our StarsThe Fault in Our StarsThe Fault in Our StarsThe Fault in Our StarsThe Fault in Our StarsThe Fault in Our Stars

Sursa foto: thefaultinourstarsmovie.com


3 Comments

  1. Miha
  2. Alex
  3. Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.