BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

12

August 2013

42

COMMENTS

avem o singura viata. hai sa o traim decent

Written by , Posted in Diverse

de ceva vreme simt in aer o nemultumire generala. din ce in ce mai multi oameni cu probleme, cu griji. suntem luati de val si uitam esenta vietii. suntem mai activi pe retelele de socializare decat in viata.

avem mereu statusurile la noi, adunam like-uri exact cum adunam banuti la super mario, ne photoshopam viata. suntem nemultumiti de job, de cel de langa, de viata. cerem totul de la oamenii de langa noi insa nu ne punem intrebarea “noi ce si cat oferim?“. avem impresia ca ni se cuvine totul, ca din principiu totul este al nostru. credem ca suntem indispensabili, ca fara noi nu mai functioneaza universul. la job suntem cea mai importanta rotita din sistem, in cercul de prieteni suntem miezul, in relatia cu cel de langa suntem ce i se putea intampla mai bine partenerului.

problemele noastre sunt mereu cele mai importante. renuntam imediat, ne punem palma in fund si ne suparam. plecam. evitam tot. rupem relatiile pe sms si ne combinam pe uatap. ne aruncam vorbe grele prin tot felul de mijloace de comunicare insa fata in fata nu ne spunem mai nimic. am uitam sa fim altruisti, am uitat sa gandim de doua ori inainte de a faca un lucru.

avem capacitatea si “calitatea” sa ranim tot ce misca. sa spunem vorbe grele, sa ranim. sa uitam 100 de lucruri bune si sa ne aducem aminte de un lucru rau pe care cel de langa noi l-a facut acum 1000 de ani. ne suparam pe parintii nostri, nu mai vorbim cu fratii, cu prietenii de o viata din motive de rahat. suntem cei mai buni la capitolul egoism si orgoliu. putem sa intram in cartea recordurilor la treaba asta: “cat pot sa stau suparat pe un om”.

suntem specialisti in fard. ne fardam cand iesim in lume, radem, suntem fericiti, impliniti. insa acasa ne traim dramele in liniste. si niciodata nu credem ca avem si noi o parte de vina pentru toata treaba asta. dam vina pe orice. iubita/iubitul, mama, tata, cel mai bun prieten, colegul de la birou, seful nostru. exact ca si atunci cand eram pusti si spuneam ca nu am invatat mai nimic din scoala din cauza profesorilor. “sistem e de vina.” asa si acum. cel de langa. “nu, nu eu am facut asta. ala din fata”. avem o singura viata, niste oameni langa noi, niste principii, o educatie, niste bun simt..hai sa facem ceva cu lucrurile astea.

hai sa invatam sa spunem si lucruri bune, sa facem complimente fara interes, sa incercam sa il intelegem si pe cel de langa noi, hai sa ne dam mai multe like-uri si in viata reala, hai sa spunem lucruri bune, hai sa fim mai intelegatori, hai sa ne uitam si la cuvantul altruism..sa vedem ce inseamna si sa incercam sa punem in practica mai mult ce scrie la dictionar.


42 Comments

 1. maria
  • admin
   • Lucia
  • Octavia
  • vasi
 2. Ana
  • Dalila
 3. Hehe
 4. AlinaG
 5. Ada
 6. FILIP DANA
 7. Oameni cu idei
 8. andra
  • Andrada
 9. Georgiana
 10. Alina
 11. Noemi
  • admin
   • Dana
 12. Dana
 13. Flo
 14. Alexa
 15. Florina
 16. cadmiu
 17. Madalina
 18. Irina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.