BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

18

December 2015

2

COMMENTS

Cafeaua este o bautura magica. O multime de copii au aparut pe lume dupa expresia “iesi la o cafea?”. Lucruri pe care nu le stiai despre cafea

Written by , Posted in Diverse

Este unul dintre cele mai frumoase si mai asteptate momente ale zilei. Este clipa aia in care chiar vorbim pe bune despre un moment de rasfat. Este momentul ala in care doar cand simti aroma…incepi sa te simti mai bine si sa te bucuri de o noua zi.

Cafeaua este un moment de placere unica si o aroma, aduce fiecarei persoane sentimentul de bogatie si de noblete, te trezeste la viata, iti da un boost de care ai mare nevoie toata ziua, leaga prietenii. Cand ajungi la job este unul dintre primele si cele mai cool lucruri – sa te aduni impreuna cu colegii si sub pretextul ca bei o cafea…sa socializezi. “Cafeaua este o bautura magica. O multime de copii au aparut pe lume dupa expresia “iesi la o cafea?”.

Cafeaua este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le-am primit pe lumea asta. Nu se poate compara nimic cu o dimineata alaturi de iubita/iubitul si o cafea care sa va trezeasa, incet, in cel mai frumos mod…la viata. Postarea de astazi este despre momentul asta zilnic. Monmentul asta de rasfat pe care abia asteptam sa il avem in fiecare dimineata. In postarea de astazi o sa va spun niste lucruri despre cafea..care sper sa va prinda bine..si sa va ajuta sa va bucurati si mai mult de o cafea buna bauta acasa intr-o dimineata friguroasa de iarna.

Cum a fost descoperita?

Boabele de cafea au fost descoperite din intamplare de o turma de capre. Pastorul etiopian care le insotea a observat ca animalele lui erau din ce in ce mai agitate dupa ce consumau aceste boabe. Cafeaua instant a fost inventata de chimistul britanic, George C. Washington, in 1906. Produsul a fost lansat pe piata trei ani mai tarziu.

Cea mai buna cafea vine intr-o ceasca alba

Culoarea cestii in care bem cafeaua poate sa faca diferenta intre o cafea proasta si una exceptionala. Culoarea cestii are un impact mare asupra perceptiei gustului. Ceasca alba a fost asociata cu un gust mai intens al cafelei, spre deosebire de cea transparenta, care a primit cele mai putine puncte.

Cafeaua combate durerile de cap si migrenele

Medicii explica acest efect al cafelei prin faptul ca medicamentele care combat cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai dureri de cap bea o ceasca de cafea si  durerile de cap vor disparea.

Cafeaua te face mai destept

Cafeaua stimuleaza activitatea cerebrala si imbunatateste mai multe functii cognitive: memoria, dispozitia, vigilenta, nivelul de energie din corp.

Alege ora corecta pentru a bea cafeaua

Intre ora 8 si 9 corpul tau se energizeaza singur si nu mai are nevoie de un alt stimulent. Band cafeaua in aceste momente, corpul tau nu-i va mai recunoaste efectele si, in timp, vei deveni imun. Cel mai bine este sa bei cafeaua dupa ce nivelul de cortizon din sange a scazut, ceea ce se intampla de cateva ori pe zi. Prima oara este intre 9:30 si 11:30, apoi mai apare intre 1:30 si 5.

Cea mai buna temperatura a cafelei

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au cautat temperatura care pune cel mai mult in valoare aroma cafelei. Dupa ce au testat pe 300 de persoane, au ajuns la concluzia ca aceasta este 57 grade Celsius.

Depoziteaza corect cafeaua pentru un gust intens

Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata, tine-o intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Recipientele din sticla, ceramica sau metal sunt cele mai bune.

Ce boabe alegem?

Daca vrei sa profiti de toata cofeina din cafea alege boabe de cafea mai putin prajite. Cele prajite puternic contin mai putina cofeina.

Pentru ca vorbim despre o cafea buna…va recomand cu mare drag in aceasta perioada…o cafea  care vine cu un nou design, mai elegant si mai vibrant. Este vorba despre Davidoff Café Création Supérieure Azur, o cafea in editie limitata cu un design elegant. Cadoul perfect de sarbatori.

SONY DSC

In fiecare an, sommelierul Davidoff Cafe creeaza o delicatesa unica pentru cunoscatorii de cafea. Editia limitata onoreza cele mai bune amestecuri de cafea 100% Arabica din regiuni de crestere exclusiviste, care pot fi savurate doar o scurta perioada de timp. Editia limitata Davidoff Café din acest an te invita intr-o calatorie a simturilor pe taramurile Columbiei si Braziliei, de unde sunt culese cu grija cele mai bune boabe de cafea. Descopera cum apa, soarele si solul interactioneaza pentru a crea o adevarata capodopera a gustului. Procesul de prajire individuala a boabelor de cafea creeaza aroma extraordinara, cu un gust echilibrat si savuros, usor acid.

Vezi ultimele noutati pe www.zinodavidoff.com/coffee si www.facebok.com/ZinoDavidoffCafe.

SONY DSC

Cum sa faci cea mai buna cafea la filtru la tine acasa si care sunt cantitatile cand prepari cafeaua

Pentru a prepara cafea la filtru acasa, noi recomandam ca metoda de preparare V60. O extractie cu aceasta metoda este clara, se disting usor aromele cafelei si are o reteta simpla:

12 grame cafea/200 ml apa

Preparare:

  • 92 C temperatura apei
  • Cafea macinata pentru filter paper
  • Timp extractie 3,5 -3 minute
  • Cantitatile perfecte cand vine vorba de cafea sunt urmatoarele: 2 linguri la 170ml apa. Bineinteles, daca vrei o cafea mai tare, poti pune mai multa cafea. Important este sa stai cat mai aproape de aceste cantitati.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.