BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

14

December 2015

0

COMMENTS

“Trebuie sa schimbam ceva la noi! Din inima si cu inima!”

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Am fost sa vad expozitia #find_us. Pentru Teo, pentru Max, pentru Junior, pentru Marian, pentru Mumu, pentru toti cei care au fost sau  mai sunt printre noi. Am simtit o emotie cum rar mi-a fost dat sa simt. Eram primul acolo la ora 14:00. Era liniste, prea multa liniste. Va invit din toata inima sa mergeti la Hanul Gabroveni la aceasta expozitie foto. Eu am cumparat o poza cu Brian Molko (Placebo) de la Summer Well pe care abia astept sa o pun acasa pe peretele din camera de zi.

#find_us: Expoziție foto dedicată fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv

Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, aceștia participând împreună atât la majoritatea concertelor din București, cât și la concertele de anvergură din țară și nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franța) sunt doar câteva exemple). Erau legați atât de afinițăți profesionale, cât și de prietenie, ei fiind cei care de fiecare dată erau prezenți în fața scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artiștii și cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate în diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi.

Citeste si: Cand moartea e langa tine in club

O parte dintre acești fotografi nu mai sunt printre noi, scopul expoziției fiind să omagieze munca lor, dar și să îi susțină pe supraviețuitori, care au nevoie de ajutor.

1113

In cadrul expozitiei vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv, această inițiativă fiind cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România.

Intrarea la expoziția #find_us va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donații, sumele strânse urmând să susțină tratamentul fotografilor afectați de incendiul din Clubul Colectiv sau să ajungă la familiile acestora, greu încercate după tragicul eveniment.

Citeste si “Ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim.”

Expoziția va avea trei teme: 1. câte 10 fotografii ale fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv; 2. fotografii ale celorlalți fotografi de concerte (expuse la Hanul Gabroveni, începând cu 10 decembrie) ; 3. fotografii cu trupa Goodbye to Gravity din concertele susținute de aceștia de-a lungul timpului (expuse la Casa Filipescu-Cesianu, începând cu o dată ce va fi anunțată ulterior).

Programul de vizitare a expoziției la ARCUB GABROVENI este următorul:

luni – joi orele 14:00 – 22:00
vineri – duminică orele 12:00 – 22:00

1416

#find_us este o expoziție care dorește să arate publicului viziunea fotografilor raportată la artistul care urcă pe scenă, la reacțiile acestuia și la public. Scopul principal este înțelegerea complexității și pasiunii care există în spatele obiectivului foto.

În cadrul expoziției se va organiza o licitație, toate lucrările expuse urmând a fi vândute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectați de tragedia din clubul Colectiv și familiilor acestora.

Foto: ARCUB#FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv

Recomand cu drag materialul aparut in DOR: Colectiv – Ce (ni) s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie. Scris și documentat de Ana Maria Ciobanu, Andreea Giuclea, Cristian Lupșa, Oana Sandu și Irina Tacu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.