BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

8

June 2016

2

COMMENTS

Cateva motive serioase sa mergi la TIFF

Written by , Posted in Film, Travel

TIFF este cel mai frumos, mai bine organizat, mai cu staif, mai cool si mai liber la minte festival de la noi. Se vede treaba ca oamenii din provincie apreciaza altfel evenimentele culturale care se desfosoara in orasele lor.

Mi-a placut la TIFF organizarea, mi-a placut cam tot ce se intampla la Casa TIFF, mi-au placut salile in care se faceau proiectiile filmelor, mi-a placut ideea de stat de vorba cu oamenii implicati fix in centrul Clujului, mi-au placut concertele organizate anul asta la TIFF si binenteles party-urile. Mana sus pentru cei de la HBO si respect maxim pentru echipa aia misto cu Ofelia, Irina, Marina si toata compania. Mi-a placut la Cluj si seara incheiata la Vikingi, dar si cina de la Polo cu oamenii aia misto (respect toata gasca aia misto), mi-a placut party-ul de sambata, am ras tare cu cam toata lumea cu care m-am vazut. Relaxare…asta am vazut la toata lumea.

Citeste si: Un nou record de spectatori la TIFF 2016: peste 79.000

clujcluj2cluj3

Imi plac multe carciumi din Cluj, imi place tare ca orasul asta a crescut foarte mult, imi plac oamenii pe care am reusit sa ii cunosc in cele 7 zile in care am stat la Cluj.

Cabral scria fix despre treaba asta. La o sueta cu Mihai Chirilov a aflat ca “Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai a evaluat la 7,5 milioane euro impactul TIFF asupra economiei Clujului.” Mai multe lucruri legate despre treaba asta gasiti la Cabral pe blog.

Retrospectiva TIFF la București

TIFF 2016 a fost o dementa. Un amalgam de filme misto despre care am scris aici si multe, multe intamplari cool care au avut loc la Cluj. Respect Tudor Giurgiu, Mihai Chirilov si toata echipa voastra…pana la tinerii misto care s-au ocupat de acreditari, votat filme la iesitul din sala sau au coordonat pur si simplu deplasarea invitatilor de la un loc in altul.

cluj4cluj7cluj8

TIFF 2016 a prilejuit intalnirea cu oameni cool, TIFF 2016 a insemat poze misto marca Dacian, TIFF 2016 a insemnat portii bogate de mancare de la MintWok’n Roll,  Nuka, Indigo, Polo, pizza GENIALA de la D’autore, tarte de la A la Tarte, supe de la Olivo, cafele de la Meron sau Roots.

pizza

“Clujul datorează enorm TIFF-ului pentru intrarea pe această lista scurtă – cam la fel pe cât datorează Sibiul FITS-ului pentru că a ajuns în 2007 Capitală Culturală. Un beneficiu imediat pentru TIFF ar fi, în mod evident, turismul cultural și potențiala infuzie de nonclujeni – din țară și din străinătate – care ar veni la festival. Unul dintre proiectele ambițioase circumscrise acestei campanii și la care TIFF e partener principal se numește Scurtmetrajele #Cluj2021 și presupune capacitarea unui număr de 2021 de voluntari clujeni pe 29 mai, în Piața Unirii, pentru filmarea unor scurtmetraje.” Mihai Chirilov in Catavencii.

cluj9cluj10cluj11

Concerte misto

Anul asta a fost asa: The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Suie Paparude (1 iunie) cu formatia Orkid in deschidere), Omul cu Sobolani (2 iunie), Urma (3 iunie), Vita de Vie (4 iunie), DJ-ul Baasch si Baba Dochia (31 mai), Alexandrina. Pretul biletelor este de 25 lei. Pe langa asta am fost la A Hawk and a Hacksaw – niste baieti care canta live dumnezeieste.

Abia astept sa revin la anul la Cluj in perioada TIFF-ului. Si va invit pe cat mai multi dintre cititorii mei sa faceti treaba asta.

cluj13cluj14cluj12

  1. Orasul in perioada festivalului este genial. Forfota mare, lume pe strada, cozi la cinema.
  2. Te vezi cu toti oamenii misto din industria asta pe care ii cunosti. Bei o bere cu Giurgiu, poti sa stai la masa cu Chirila si Rodica Lazar la 7 dimineata la Vikingi, stai la o caterinca cu Anchidin, poti sa te casatoresti cu Olimpia Melinte si nas sa iti fie Elvis, poti sa mei un spritz cu Codin la party HBO si sa razi cu Amalia Enache si Cabral la gala de inchidere pe seama costumului purtat de cel din urma 🙂
  3. Vezi in premiera mondiala filme geniale. E cazul celui mai nou film facut de Cristi PuiuSieranevada.
  4. Poti vota filmul preferat si sa te bucuri ca fix filmul ales de tine a castigat. Anul asta a fost “La puerta Abierta” pe care il recomand din suflet.
  5. Poti sa te relaxezi si sa te simti ca intr-o vacanta in strainatate. Clujul este mega cosmopolit in periada asta si iti da un iz frumos de Berlin.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.