BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

30

November 2016

4

COMMENTS

Ce-i aia o prietenie?

Written by , Posted in Teatru

Aseara am fost la Act sa vad “Apa de mina” – este probabil cel mai bun spectacol pe care l-am vazut in ultima vreme. O alta intamplare misto care are loc la Teatrul Act este fix asta despre care o sa fie postarea de azi.

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si regizori tineri, revine in decembrie cu o noua piesa: O interventie, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu si Lucian Iftime in distributie. Regizata de Radu, piesa va avea primele doua spectacole sambata, 10 decembrie si duminica, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 16 ani!

Traducerea textului ii apartine lui Ionut Grama. Scenografia este semnata de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afisul ii apartine lui Adi Bulboaca. Piesa este o productie a Teatrului Act. Durata: 100 de minute (fara pauza).

Citeste si:  “Lumea ia (de bun) cu prea mare usurinta ce i se ofera.” Interviu cu Radu Afrim

« Ce-i aia o prietenie? », spune Radu. « E treaba aia cand doi oameni se intalnesc de mai multe ori si vorbesc intre ei? E genul ala de intimitate impartita in doi? Ar trebui sa ma simt altfel daca am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai implinit? Cati prieteni am cu adevarat? Mai stiu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?

o-interventie_afis-rsz

Undeva in adancul sufletului imi amintesc ca imi esti prieten pentru ca pot sa rad cu tine, pentru ca pot sa te cert, sa te injur si, cel mai important, imi esti prieten pentru ca stiu ca vei fi disponibil la orice ora din zi si din noapte, atunci cand voi avea nevoie de tine », adauga regizorul.

Citeste si:  “Cred ca esential in viata e sa stii sa te bucuri de detalii.” Interviu cu Rodica Lazar

Asta se intampla in spectacolul O interventie. Se oprezeaza pe viu si fara anestezie o relatie umana, cu toate implicatiile ei. Cu haz, cu ura, cu sfaturi, cu emotie, cu disponibilitate si, cel mai important, cu prezenta.

ularu

« Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat in realitate », spune Radu Iacoban. « Textele sale starnesc atat emotia, cat si inteligenta publicului, iar O interventie nu face exceptie. Replicile sale au zvac, incisivitate, umor si emotie. Eu, ca tanar regizor, am avut grija sa nu distrug coordonatele unei retete cu succes ateptat. Atunci cand ai pe mana un spatiu atat de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentati – Ana Ularu si Lucian Iftime – si un text fenomenal, treaba mea a fost sa ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului si talentul actorilor sa ajunga in ochii si simturile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil. »

iacoban

Radu Iacoban – actor, regizor, scenarist

Scurta biografie

Radu Iacoban este un autor ale carui spectacole se joaca in spatii cunoscute din mediul teatral bucurestean – Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie. Piesele sale au fost invitate in Festivalul National de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Romanesti, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul Pledez pentru Tineri. Anul acesta, Emilia Dobrin a primit in cadrul Galei UNITER, premiul pentru Cea mai buna actrita, pentru rolul din spectacolul Casa cu pisici, scris si regizat de Radu Iacoban.

int

O interventie

Data si ora: sambata, 10 decembrie si duminica, 11 decembrie, de la ora 19:30
Locul: la Teatrul Act (Calea Victoriei 126, Bucuresti)
Pretul biletului: 40 lei (categoria 1), 35 lei (categoria a doua)
Rezervari online: http://bit.ly/2gnbJWZ
Rezervari telefonice: 0723.10.31.03 / 021.310.31.03

Dupa spectacol da o tura prin oras si alege cel mai cool party din Bucuresti. #WeAreDesperados

img_4681


4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.