BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

30

January 2017

0

COMMENTS

Cel mai sigur oras din Romania

Written by , Posted in Diverse

Care e cel mai sigur oras din Romania? Habar nu aveam sa raspund la intrebarea asta. Dar cel mai sigur cartier? Cineva s-a gandit la treaba asta si rezultatele sunt mai jos.

Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro in 2016, a desfasurat in perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra sigurantei vietii in 42 de orase din Romania. Conform cercetarii Storia.ro, Oradea este orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta. Clasamentul continua cu Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara. Capitala Romaniei se claseaza abia pe pozitia a noua, iar Ilfov pe a zecea.

La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita. Storia.ro_SigurantaOraselorRomania

La nivel national, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) si Racadau (Brasov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).

Studiul privind siguranta se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc si face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.