BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

9

April 2020

11

COMMENTS

Cele mai bune animatii din toate timpurile

Written by , Posted in Film

Daca tot am propus filme italienesti, filme de Oscar, filme premiate la Cannes, filme realizate dupa fapte real, filme de dragoste..era momentul sa fac un top al celor mai frumoase filme de animatii pe care le-am vazut pana acum. Asa ca va las mai jos cateva filme de animatie pe care sa le revedeti cu placere in aceasta perioada.

Spirited Away

Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi. Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba. Părinții săi fiind captivi și Yubaba hotărâtă să îi țină sclavi pentru totdeauna, Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să-și depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în povești, pentru libertatea familiei ei.

Câștigător în anul 2003 al Oscarului pentru cel mai bun film de animație și al Ursului de aur de la Berlin, Spirited Away este o lucrare vizionară a lui Hayao Miyazaki (Princess Monoke), care este temelia tuturor animațiilor care au urmat. Cel mai de succes film din toate timpurile în țara sa natală Japonia, este o aventură încântătoare și plină de fiori, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Citeste si: Cele mai bune filme fantastice pe care trebuie sa le vezi intr-o viata

The Lion King

Acțiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. La începutul filmului, Rafiki, un mandril shaman, îi prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa și al reginei Sarabi, unei adunări a animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează ca nu mai este moștenitorul tronului și pune la cale să îl ucidă pe Simba, și pe Mufasa. Pe parcursul filmului, Scar își va îndeplini visul pe jumătate, dar va fi și un pericol pentru Simba, care a fost alungat de către acesta. Simba va crește în sălbăticie,departe de prieteni și familie, și va da peste două animăluțe care pe parcurs îi vor deveni prieteni. El va trece prin multe aventuri înainte să ajungă acasă, iar când o va face, va avea parte de o mare surpriză.

“The Lion King” a devenit filmul cu cele mai bune încasări în toată lumea în anul 1994, acumulând 783,841,776 $, din care 328,541,776 $ în SUA și 455,300,000 $ în toată lumea, aflându-se actualmente în topul filmelor cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor (în 1994 se afla pe locul 4 în topul filmelor cu cele mai bune încasări din istorie). Il puteti vedea aici.

Coco

Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel (Anthony Gonzalez) visează să devină un adevărat cântăreț, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților. Acolo, îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael García Bernal). Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel.

Wall-E

Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta iarăși locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Un păianjen radioactiv îl ciupește pe Miles, un adolescent din Brooklyn, și acesta capătă super puteri și devine singurul Om-Păianjen. Când este deschisă o poartă între mai multe universuri, Miles își dă repede seama că nu este singurul supererou păianjen pe măsură ce diferite versiuni ale lui sunt atrase din alte universuri, printre acestea originalii Peter Parker și Gwen Stacy. Toți vor lupta împotriva maleficului Kingpin și vor încerca să salveze lumea.Il vedeti aici.

Mononoke Hime

Actiunea filmului se petrece in Japonia antica, intr-o perioada a miscarilor sociale, a razboinicilor samurai si a satelor izolate. Un razboi izbucneste, iar padurile sunt devastate de clanul Tatara, care se indeletniceste cu prelucrarea fierului. Marele Zeu al Padurii, o creatura mitica, le da putere zeitatilor padurii sa-si protejeze domeniul impotriva oamenilor sub forma unor uriase fiare.

Toy Story

Toy Story este un film despre viața secretă a jucăriilor care prind viață atunci când nu sunt văzute de oameni. Woody este o păpușă-cowboy cu sfori, care a petrecut cinci ani pe noptiera de la capul patului unui băiețel pe nume Andy, câștigând astfel statutul de jucărie preferată și devenind liderul incontestabil al celorlalte jucării. Din nefericire, autoritatea îi este amenințată de Buzz Lightyear, cosmonautul, care din momentul în care intră în camera lui Andy încearcă să instaureze o nouă ordine. În afară de faptul că nu-l poate înghiți pe cowboy, Buzz are pretenția că este real. Cei doi se suportă cu greu, dar, într-o zi, când ajung la capătul răbdărilor, se iau la bătaie. În timpul confruntării, Buzz cade pe fereastră. Woody este acuzat de toate jucăriile ca l-a ucis și, vinovat, pornește degrabă în căutarea lui. Însă odată ieșiți din casă, cei doi vor trece prin tot felul de peripeții, căci drumul de întoarcere este mult mai greu. În ciuda diferențelor, cei doi își unesc forțele pentru a regăsi drumul spre camera lui Andy și a înfrunta toate piedicile, descoperind astfel și mirajul unei frumoase prietenii.

Up

Hărțuit de constructorii care-i înconjoară casa cu zgârie-nori, Carl, un septuagenar, își ia zborul cu tot cu casă, susținut în aer de o mulțime de baloane multicolore. Planul bătrânului, care vrea să-și țină și o promisiune făcută soției lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, are o singură hibă: în momentul “decolării”, pe prispa casei lui se află și un entuziast puști de opt ani.

Inside Out

Viața lui Riley este dată peste cap când trebuie să se mute la San Francisco unde tatăl ei are un nou loc de muncă. Riley este ghidată de emoțiile ei: Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea. Emoțiile locuiesc în Sediu, centrul de control din mintea lui Riley de unde ele îi oferă sfaturi în fiecare zi. Pe măsură ce Riley și emoțiile ei se zbat să se adapteze la noua viață din San Francisco, conflictele încep să apar în Sediu.

Citeste si: 36 de filme pe care ar trebui sa le vezi cat stai acasa!

Deși Bucuria, principala și cea mai importantă emoție a lui Riley, încearcă să păstreze totul într-o lumină pozitivă, emoțiile se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de a o face pe Riley să se adapteze la noua situație. Il puteti vedea aici.

Klaus

Într-un oraș rece și întunecat, un poștaș egoist și un fabricant ursuz de jucării devin amici neașteptați și aduc bucuria de care localnicii au atâta nevoie. Il puteti vedea aici.

How to Train Your Dragon

Hiccup (Sughit), fiul conducatorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai slab viking dintre toti locuitorii insulei, locuitori aflati intr-un permanent razboi cu dragonii inaripati. Cu un aspect fizic nu tocmai vanjos si cu alte preocupari decat tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughit este tinta tuturor ironiilor si o permanenta dezamagire pentru neinfricatul sau tata. Ajuns la varsta la care trebuie sa-si dovedeasca barbatia, Sughit trebuie sa omoare primul sau dragon si sa arate astfel ca merita sa fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar Sughit ajunge sa se imprieteneasca cu cel mai temut dintre dragoni caruia ii da si un nume, Toothless (Stirbul). Prietenia neasteptata dintre cei doi si aventurile pe care le traiesc impreuna vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk…

Finding Nemo

Filmul este o aventură amuzantă în care personaje colorate te vor conduce în minunata lume subacvatică din Marea Barieră de Corali din Australia. Nemo, un îndrăzneț tânăr pește clovn, este prins și ajunge în acvariul din biroul unui dentist. Marlin, tatăl preocupat al lui Nemo, și Dory, un pește prietenos, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pornesc într-o călătorie palpitantă pentru a-l aduce pe Nemo acasă. Aventura lor îi duce față în față cu rechini vegetarieni, țestoase care fac surf, meduze hipnotice și pescăruși înfometați. Marlin își descoperă un curaj pe care nu știa că-l are, dar oare va reuși să-și găsească fiul? Il vedeti aici.

Frumoasa si bestia

Unul dintre filmele de animație cele mai apreciate și prețuite din toate timpurile este pe cale să vă cucerească. Urmărește aventurile lui Belle, o tânără care se trezește în castelul unui prinț transformat într-o fiară misterioasă. Cu ajutorul personalului vrăjit al castelului, Belle învață cea mai importantă lecție dintre toate – adevărata frumusețe vine din interior. Il vedeti aici.

Ratatouille

În această amuzantă animație, Remy, un tânăr șobolan foarte hotărât, visează să devină bucătar în ciuda dorințelor familiei sale și a problemei evidente că este un șobolan. Când soarta îl aduce pe Remy în Paris, ajunge să fie situat în mod ideal sub un restaurant cunoscut pentru eroul culinar Auguste Gusteau. În ciuda pericolelor aparente în a fi un vizitator nedorit în bucătăria unuia dintre cele mai exclusiviste restaurante din Paris, Remy și-l ia drept partener pe Linguini, băiatul care duce gunoiul și care descoperă, fără să vrea, talentele spectaculoase ale lui Remy. Ei fac o înțelegere, punând în mișcare un lanț de evenimente extraordinare care dau peste cap lumea culinară din Paris. Remy va trebui să facă o alegere: să-și urmeze visul sau să se întoarcă pentru totdeauna la viața lui de șobolan. El află adevărul despre prietenie, familie și despre a nu avea altă alegere decât să fie ceea ce este cu adevărat, adică un șobolan care vrea să devină bucătar. Il vedeti aici.

Aladdin

Acest film clasic Disney spune povestea tânărului hoț Aladdin care se îndrăgostește de fiica sultanului și pornește într-o călătorie epică pentru a-i câștiga mâna. În timpul căutării sale, devine, fără să vrea, un pion în jocul unui vizir malefic, Jafar. Acesta are nevoie de ajutorul lui Aladdin pentru a scoate o lampă misterioasă din Peștera Minunilor. În loc să facă asta, Aladdin descoperă că secretul lămpii este un duh care îi poate îndeplini trei dorințe. Însă înainte să poată folosi toate dorințele, Jafar fură lampa și Aladdin trebuie să găsească o soluție pentru a salva regatul sultanului. Il vedeti aici.

Mica Sirena

“Mica sirenă” este unul dintre cele mai iubite filme Disney. Ariel, o sirenă plină de viață, fiica cea mai mică a regelul Triton, este fermecată de toate lucrurile omenești. Ignorând avertismentele tatălui ei de a sta departe de lumea oamenilor, ea înoată la suprafață și îl salvează pe prințul visurilor sale. Hotărâtă să devină om, ea face o înțelegere cu Ursula, vrăjitoarea mării: Ariel va primi picioare în schimbul înotătoarelor și a vocii sale. Alături de cel mai bun prieten, adorabilul pește Flounder, și de însoțitorul ei, Sebastian, un crab amuzant căruia îi place muzica reggae, Ariel trebuie să câștige dragostea prințului și să salveze regatul tatălui ei. Il vedeti aici.

Zootropolis

Filmul, o producție Walt Disney Animation Studios, este o comedie plină de aventuri plasată în Zootopia, o metropolă animalieră modernă. Orașul este un loc cu cartiere ca elegantul Sahara Square și neospitalierul Tundratown unde animale din toate mediile locuiesc împreună – un loc unde indiferent cine ești, de la cel mai mare elefant la cel mai mic rozător, poți fi orice îți dorești. Dar când ofițerul Judy Hopps ajunge aici, ea descoperă că nu este ușor să fie prima iepuroaică din poliție unde sunt multe animale mari și dure. Hotărâtă să-și demonstreze valoarea, ea acceptă cu bucurie șansa de a se ocupa de un caz important chiar dacă asta înseamnă că trebuie să facă echipă cu vulpoiul Nick Wilde, un escroc cu gura mare, ca să rezolve misterul. Il puteti vedea aici.

Monster Inc

Sulley și Mike lucrează la Compania Monștrilor, cea mai mare fabrică de țipete din Monstropolis. Sursa principală de energie a lumii monștrilor vine de la țipetele copiilor din lume. Monștrii cred că toți copiii sunt periculoși și toxici, iar când o fetiță ajunge în lumea lor este rândul lor să fie înspăimântați. Sulley și Mike fac tot ce pot ca să o ajute pe fată să ajungă acasă, dar trebuie să se confrunte cu un complot monstruos și o serie de aventuri amuzante. Il vedeti aici.

Mulan

Plin de acțiune și personaje amuzante, filmul “Mulan” celebrează onoarea, curajul și importanța familiei. Mulan își demonstrează valoarea dincolo de limitele societății tradiționale în care trăiește când se deghizează într-un soldat, își spune “Ping” și îi ia locul tatălui ei în Armata Imperială. Ajutată de dragonul ei gardian, Mushu, și de un greiere norocos pe nume Cri-Kee, Mulan se luptă ca să câștige respectul colegilor ei războinici și pe al curajosului căpitan Shang. Aventurile lui Mulan duc la o bătălie pe acoperișul Palatului Imperial unde onoarea familiei ei și soarta Împăratului și a Chinei se află în mâinile ei. Il vedeti aici.

Persepolis

Apreciata autobiografie a lui Marjane Satrapi este ecranizată în această animație emoționantă. Filmul spune povestea maturizării unei tinere din Iran în timpul revoluției islamice. Când curajul lui Marjane îi îngrijorează părinții, aceștia hotărăsc să o trimită la școală în Austria. Vulnerabilă și singură într-o țară străină, ea trece prin experiențele tipice adolescenței. În plus, ea trebuie să se lupte și cu faptul că este asociată mereu cu fundamentalismul religios de care a fugit din țara ei. Cu timpul este acceptată și chiar cunoaște dragostea, dar, după ce termină liceul, se simte singură și îi este foarte dor de familie. Marjane hotărăște să se întoarcă acasă chiar dacă asta înseamnă că trebuie să poarte văl și să trăiască într-o societate tiranică. Il vedeti aici.

Vals Im Bashir

Documentarul animat urmărește călătoria regizorului în scopul de a afla adevărul despre o misiune a Armatei Israeliene, la care a participat la începutul anilor ’80, în timpul Primului Război din Liban, misiune care i-a provocat o pierdere a memoriei. Imagini uitate demult încep să revină la suprafață, pe măsură ce regizorul intervievează prieteni vechi și foști camarazi de război.

Incredibilii

Dar inevitabilul se produce și ei, vrând-nevrând, trebuie să salveze lumea încă o dată. Mr. Incredible a fost un supererou, până când o serie de procese intentate de persoanele salvate i-au forțat pe toți supereroii să se înscrie în programe de protecție pentru a putea trăi vieți normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr și trăiește împreună cu Helen, fosta Elastigirl și cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack. Lucrează ca specialist în asigurări și e stresat de șeful care îl împinge întotdeauna de la spate; dar soția lui s-a străduit prea mult pentru a crea o viața normală pentru familia ei, pentru ca el să fie nostalgic după zilele de supererou. Când i se oferă șansa să joace din nou acest rol, el acceptă numaidecât, căzând însă într-o capcană pusă la cale de un vechi dușman. Acum întreaga familie trebuie să-i vină în ajutor pentru a-l salva atât pe el, cât și alte numeroase victime inocente. Il vedeti aici.

Isle of dogs

Arhipelagul nipon, cu 20 de ani în viitor. Din cauza unui focar de gripă canină din orașul Megasaki, primarul Kobayashi se vede obligat să dea un ordin drastic: toți câinii vor fi trimiși pe o insulă care ține loc de groapă de gunoi. După 6 luni, un mic avion se prăbușește pe insulă. Cinci câini abandonați caută printre rămășite și găsesc un băiat în vârstă de 12 ani, pe Atari, un orfan care se afla în grija primarului Kobayashi. Cu ajutorul noilor săi prieteni canini, Atari începe să-și caute cățelul pierdut, Spots. Dar Atari descoperă și o conspirație în urma căreia toți câinii din orașul Megasaki ar trebui să fie uciși. Il vedeti aici.

Shrek

A fost odata candva un capcaun pe nume Shrek (Mike Myers) care traia intr-o mlastina indepartata si a carui liniste pretioasa a fost din senin tulburata de invazia unor personaje din povesti – niste soricei orbi in mancarea lui, un lup mare si rau in patul lui, cei trei purcelusi … si inca o multime de alte personaje surghiunite din regatul lor de catre Lordul Farquaad cel rau (John Lithgow).

Ice Age

Acum 20 000 de ani, Pãmântul era o planetã plinã de amenintãri. Una dintre acestea era începerea Epocii de Gheatã. Pentru a se pune la adãpost de înghet, animalele care populau Pãmântul la acea vreme încep sã migreze spre sud. Exceptie fac un mamut pe nume Manfred, obisnuit sã facã totul în maniera sa personalã si un lenes pe nume Sid, obisnuit sã nu facã niciodatã nimic.

Frozen

Walt Disney Animation Studios prezintă “Regatul de gheață”, o comedie inspirată de “Crăiasa Zăpezii”, o poveste scrisă de Hans Christian Andersen. Curajoasa Anna pornește într-o călătorie epică: alături de Kristoff și Sven, vrea să o găsească pe sora ei Elsa ale cărei puteri de gheață au transformat regatul Arendelle într-un tărâm al iernii eterne. Întâlnind pe drum condiții vitrege, troli mistici și un om de zăpadă foarte amuzant pe nume Olaf, Anna și Kristoff se luptă să salveze regatul. Il vedeti aici.

Coșmarul dinaintea Crăciunului

Amplasat într-o lume în care fiecare mare sărbătoare are propriul său ținut special, filmul îl are în centru pe pasionalul și nefericitul Jack Skellington, mult iubitul Rege Dovleac al orașului Halloween, cel care supraveghează creația tuturor deliciilor sinistre, a sperieturilor și a surprizelor fioroase pe care această sărbătoare le exportă în mod tradițional în “lumea reală”. Plictisit de aceeași rutină anuală, Jack își găsește un nou scop în viață atunci când descoperă, din întâmplare, intrarea în orașul Crăciun și e vrăjit pe loc de culorile aprinse, de jucăriile vesele, de decorațiunile și de spiritul cald pe care îl descoperă acolo. Se întoarce acasă obsedat să preia controlul Crăciunului și își racolează oamenii loiali ca să-l ajute să-l înlocuiască pe Moș și să creeze o versiune “nouă și îmbunătățită” a sărbătorii. Dar chiar și cele mai bune planuri o pot lua razna. Un clasic al animației, ieșit din imaginația nebună a lui Tim Burton. Il vedeti aici.

Despicable me 2

Chris Meleandri, împreună cu echipa sa, ne invită la noi aventuri comice alături de (fostul?) superticălos Gru (Steve Carell), fetițele lui adorabile, extraordinar de simpaticii năzdrăvani Minioni și… o suită de personaje noi și scandalos de nostime. Universal Pictures și Illumination Entertainment au încântat publicul de pe tot globul în 2010 cu blockbuster-ul Despicable Me/Sunt un mic ticălos, care a adunat la box office peste 540 de milioane de dolari, devenind, astfel, al zecelea film de animație din istoria Americii ca încasări. 

Dumbo

Aceasta este povestea emoționantă a lui Dumbo, un curajos pui de elefant care își folosește urechile senzaţionale pentru a deveni faimos cu ajutorul celui mai bun prieten, Timothy Q. Mouse. Iar muzica și mesajele pozitive despre prietenie și încredere în propria persoană ating noi culmi în acest film Walt Disney pe care nu trebui să-l ratați. Il vedeti aici.

Bolt

Dar atunci când el este trimis din greșeală dintr-un studio de sunet hollywoodian, în aglomeratul New York, el se îmbarcă în cea mai mare aventură a sa – o călătorie de-a lungul țării, în lumea reală – pentru a se reuni cu Penny, stăpâna sa, care îi este și colegă de distribuție (vocea lui Miley Cyrus). Înarmat doar cu iluzia că uluitoarele sale forțe sunt reale și ajutat de doi companioni de călătorie neobișnuiți, o pisică rahitică, abandonată, pe nume Mittens și un hamster obsedat de TV pe nume Rhino, Bolt descoperă că nu ai nevoie de super puteri ca să devii un erou. Regizat de veteranii Disney, Chris Williams și Byron Howard, „Bolt” este o animație ilară, plină de distracție și de acțiune. Il vedeti aici.


101 dalmatieni

Îngrozitoarea Cruella de Vil e hotărâtă să revoluționeze industria vestimentară realizând haine din blana unor bieți pui de dalmațieni. După ce dispar cei 15 cățeluși ai dalmațienilor Pongo și Perdita, aceștia pornesc în importanta misiune de a-și salva micuții înainte ca malefica Cruella să le facă vreun rău.

Pisicile aristocrate

În inima Parisului, o milionară excentrică, dar foarte bună la suflet, le lasă moștenire întreaga sa avere Ducesei, pisica ei din înalta societate, și celor trei pisoiași ai acesteia. Urmează tot soiul de aventuri și multe hohote de râs, căci lacomul ei majordom pune la cale supremul plan de răpire pisicească. Singurii care mai pot salva situația sunt neînfricatul motan vagabond, Thomas O’Malley, și trupa lui de pisici iubitoare de jazz.

Cartea junglei

Cartea Junglei este o genială adaptare după Rudyard Kipling. Mowgli, simpaticul băiețel crescut de lupi se împrietenește cu ursul Baloo și trece prin diferite peripeții care mai de care mai palpitante.
11 Comments

  1. Aura Balint
  2. Maria B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.