BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

4

August 2014

11

COMMENTS

Cele mai colorate 15 locuri din lume.

Written by , Posted in Travel

Daca nu iti plac foarte tare orasele mari si foarte aglomerate…m-am gandit sa va dau o alternativa de vacanta. 15 locuri foarte colorate pe care merita sa le vizitezi.

Colmar un oras in estul Frantei, in regiunea Alsacia care are farmecului unui pusti de 7 ani. Este plin de culoare si strabatut de canale. Mica venetie este celebra pentru Festivalul vinului Alsacian – Foire aux vins d’Alsace dar si pentru ca aici s-a nascut Frederic Auguste Bartholdi, sculptorul Statuii Libertatii din New York.

ColmarColmar im Elsafl

Burano este un oras in Italia aflat la 40 de minute distanta de Venetia. In Burano exista o traditie potrivit careia daca doresti sa iti pictezi casa trebuie sa trimiti o scrisoare catre primarie. Oficialii ititrimit apoi o lista de culori pe care le poti utiliza. Poti chiar sa ajungi la inchisoare daca nu vopsesti casa in culorile aprobate de primar.

Burano

Juzcar aka. Smurf Town este un orasel in Spania cu o poveste extreme de interesanta. Producatorii filmului The Smurfs (Strumfii) au reusit sa convinga 250 de localnici sa isi picteze casele din alb in albastru pentru promovarea filmului. Turismul a inflorit imediat si locuitorii nu au mai dorit sa schimbe culoare caselor.

Juzcar1

Qaqortoq este un orasel de 3000 de locuitori aflat in Groenlanda.Orasul a fost intemeiat in 1755 de Anders Olsen – navigator si comerciant norvegian aflat in slujba Reginei Juliana Maria a Danemarcei.

Qaqortoq2008

Valparaiso. “Cand apune soarele – casele care acopera mai multe dealuri ale orasului isi schimba tonul – ca un cameleon in nuante de auriu, roz sau albastru pal. Valparaiso se afla la doua ore de capital statului Chile, Santiago si este unul dintre cele mai colorate orase din lume. Cartierul istoric al portului Valparaiso a fost adaugat in 2003in patrimonial mondial UNESCO.

Valparaiso

Chefchaouen sau orasul albastru din Maroc. In 1930, evreii au decis sa vopseasca peretii caselor în albastru deschis, traditia ramanand pană in prezent.

Chefchaouen

Monsanto – Portugalia – sau cum sa construiesti in oras in jurul unui bolovan.  De secole, locuitorii din Monsanto si-au dus traiul in case construite sub roci masive. Oamenii si-au construit strazile si casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferand sa le pastreze forma naturala si peisajul locului.

MonsantoMonsanto1

Willemstad, Curacao. Legenda spune ca in secolul al XIX-lea, atunci cand olandezii au condus insula Curacao, guvernatorul care conducea la vremea respectiva suferea de migrene. El considera ca durerile de cap sunt din cauza reflexiei puternice a soarelui pe zidurile albe ale orasului. Verdictul a fost dat printr-un decret oficial care a obligat locuitorii sa vopseasca structurile in orice altă culoare, in afara de alb. Astazi, acest patrimoniu UNESCO isi datoreaza tonurile pastelate din cauza maladiei unui singur om.

Willemstad, Curacao

Old San Juan, Puerto Rico. Nu exista doua nuante care sa se repete in fermecatorul cartier format din sapte blocuri al vechiului San Juan, o zona din Puerto Rico celebra pentru arhitectura sa veche de inspiratie europeana.

Old San JuanOld San Juan1

Alberobello este un oras de poveste. Se afla in Puglia la aproximativ 60 de km de Bari si este faimos atat pentru forma deosebita a caselor cat si pentru ingeniozitatea cu care au fost construite . Oraselul se afla in patrimoniul UNESCO.

AlberobelloAlberobello1Alberobello2

Hoi An, Vietnam – orasul in care sunt mai multe felinare decat oameni. Cel putin asa se spune. Este cel mai romantic oras din Vietnam si este preferat de expatii care isi doresc o viata mai linistita.

Hoi An

Giethoorn sau mica Venetie a nordului. Daca ai inceput sa cauti un loc unde sa te retragi la pensie…asta e. Giethoorn  este o asezare mica, ridicata in inima Olandei, in provincia Overijssel.

Giethoorn, The NetherlandsGiethoorn1

Cinque Terre. Cinci sate pe coasta marii Tireniene – Riomaggiore, Manarola, Corneglia, Vernazza si Monterosso al Mare – pe care merita sa le vizitezi cat de curand. Mi se pare ca o poza din Cinque Terre este wallpaper-ul ideal.

Cinque TerreCinque Terre1

Regiunea – despre care Lordul Byron spunea ca este paradisul pe pamant – a fost inclusa in patrimoniul cultural al UNESCO.

Dinan, este un orasel de poveste situat in partea de nord-vest a Frantei, in regiunea Bretagne, foarte aproape de celebrul oras St. Malo.

DinanDinan1

Shirakawa-go este un satuc de casute contruite in stilul gassho-zukuri (maini care se roaga) inconjurat de munti si paduri in proportie de 96%. Shirakawa-go a fost atestat si recunoscut la The World Heritage a sesiunii a 19-a UNESCO,din Berlin in decembrie 1995.

Shirakawa-goShirakawa-go2


11 Comments

  1. eu
  2. eu
  3. luminitza
    • Vlad
  4. apoca
  5. Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.