BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

26

August 2017

0

COMMENTS

Daca ai vedea langa tine o femeie agresata de un necunoscut cum ai reactiona?

Written by , Posted in Diverse

Spirit civic si implicare. Cam de asta are nevoie oricare dintre noi. Am vazut recent un clip in care oamenii nu dau dovada de cuvintele pe care le-am amintit la inceput. Daca ai vedea langa tine o femeie agresata de un necunoscut cum ai reactiona? Sau ai reactiona?

Mereu dam vina pe sistem, pe cel de langa, pe zodiac, pe destin. Dar cand este vorba de a face ceva concret nu reactionam. Cred ca intamplarea din clipul de mai jos ar putea avea loc in Romania si situatia sa fie aceeasi. Din pacate.

Exista o platforma belgiaba care se numeste “Would you react?” si care a realizat un experiment social intr-un metrou in Bruxelles. O actrita a simulat ca este hartuita de 2 barbati. Ce am vazut acolo ma sperie. Majoritatea celor care au intervenit pentru a apara victima au fost femei. Doar 2 barbati s-au bagat cand au vazut despre ce este vorba. Doar doi barbati au liat atitudine. Doar doi barbati su sarit in ajutorul femeii. Oamenii erau si ceva prezentatori la Studio Brussels. De ce credeti ca oamenii nu reactioneaza? A trecut cineva printr-un episod similart? Cred ca doar impreuna putem face ceva. Doar daca suntem uniti si reactionam putem schimba lucrurile.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.