BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

24

August 2017

2

COMMENTS

Orasele cu cel mai ridicat standard de viata

Written by , Posted in Travel

Nu este foarte greu sa va imaginati care sunt orasele cu cel mai ridicat standard de viata. Te gandesti la Australia si Canada si cam jumatate din raspunsul corect la aceasta intrebare a fost gasit 🙂

Mi-ar placea foarte tare sa vizitez toate orasele din lista de mai jos. Am vazut doar orasele europene din lista si imi plac foarte tare toate 🙂 Sa revenim la top. Melbourne este orasul care a fost desemnat pentru al saptelea an consecutiv drept orasul cu cel mai înalt standard de viata. Orasul australian a obtinut 97.5 din 100, in clasamentul celor de la Economist Intelligence Unit. Cei care au facut clasamentul au tinut cont de educatie,infrastructura, stabilitate, serviciile medicale, cultura, mediul inconjurator, transportul public.

reykjavik-street-view

Inca un lucru care trebuie amintit este faptul ca orase precum Reykjavik au obtinut un punctaj din ce in ce mai bun de la an la an. Capitala Islandei a urcat 13 locuri in clasament – asta datorita faptului ca a beneficiat de un numar impresionant de turisti in ultimul an. Asta ne da sperante si noua ca se poate 🙂 Eu sunt optimist. In acelasi timp din cauze problemelor avute in ultima vreme cu securitatea au fost orase care au fost depunctate. Stockholm si Manchester sunt doar cateva exemple.

“While the improvement is marginal it does reflect a positive note for global livability, which has been beset by mounting instability over the course of the last decade. “Many of the challenges to livability have not gone away, terror attacks have continued and geopolitical posturing has created further international uncertainty. Perhaps a turning point has been reached but livability levels remain low by historical standards.” says Jon Copestake, editor of the survey.

van

Primele 10 orase cu cel mai ridicat standard de viata:

1. Melbourne, Australia
2. Viena, Austria
3. Vancouver, Canada
4. Toronto, Canada
5. Calgary, Canada
6. Adelaide, Australia
7. Perth, Australia
8. Auckland, Noua Zeelanda
9. Helsinki, Finlanda
10. Hamburg, Germania

Sursa foto: visitmelbourne.com


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.