BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

8

January 2014

2

COMMENTS

Doar daca ne pasa de cel de langa… putem sa fim mai buni

Written by , Posted in Diverse

Am scris in 2012 un post care se numea Investim tot ceea ce avem in fatada si uitam ca temelia e cea mai importanta la o constructie. Azi am primit un mesaj care mi-a facut ziua mai buna.

“Ei da…din pacate indiferenta , nepasarea atat de caracteristica Romaniei ne infecteaza , nici nu observi cand te copleseste sentimentul de inutilitate, ca nu poti schimba nimic, ca totul nu are nici un rost , poti striga, nu te aude nimeni, te simti fantoma, simti ca nici nu mai traiesti, sau daca totusi, ti-ai creat o realitate absurda…Candva am pornit cu totii cu zambetul pe buze. Se zvonea ca o strada este mai frumoasa cand este cutreierata de un om inteligent, pentru ca este in stare sa se bucure de nimicuri pe care ceilalti nici nu le vad. Aceste “nimicuri” insa sunt tot acolo si ne astepata privirile avide ,trebuie doar sa ne curatam mintile care nu se preocupa doar de facturile pe care trebuie sa le platim.

E tot ceea ce mi-am propus in 2014:

1. Imi scot din minte tot gunoiul – si nu ar strica sa dispara si de pe strazi…ergo- nu mai raspandesc gunoi in jur, gunoi, care poate sa insemne pungi de Chio Chips sau mizerii spirituale.

2. Ma bucur ca am doua maini cu care pot lucra, o minte sanatoasa, ca nu am luat-o inca razna si nu ma consider victima.

3. Ma bucur si traiesc din plin fiecare clipa, “Pana la cea din urma” voi ajuta si voi cere ajutor. Un cuvant bun, un zambet nu costa bani, nici timp nici efort, le poti raspandi pe ruta ta zilnica.

Si inca odata: da, am observat oameni care au curajul sa zambeasca. Dar pentru acesta trebuie sa trecem pe strada cu fruntea ridicata, nu cu privirile fixand asfaltul. Si trebuie sa ne pese de celalalt.”

Multumesc Anna.

Photo: Luiza Potiens


2 Comments

  1. carmen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.