BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

30

June 2014

0

COMMENTS

“Fericirea nu tine de conditiile materiale.”

Written by , Posted in Teatru

I se spune “Doamna Bulandra” dar pe ea o cheama Ofelia. Este o mana de om, blonda, nu iti sare in ochi, nu ii place sa iasa in evidenta. Da rar interviuri si isi vede mai mult de treaba ei, de meseria ei, de viata ei. Anul trecut am fost la Sibiu sa o vad in Faust. Nu are rost sa vorbim prea mult despre acest spectacol. Face parte din categoria spectacolelor pe care merita sa le vezi. E ca la filme. Cum  sa ma apuc sa povestesc Nasul?

“Sunt un om foarte normal. Ma pierd in multime. Eram un om foarte nefericit daca nu gaseam teatrul ca si refugiu al nebuniei”, spunea Ofelia Popii intr-un interviu facut de colega Amalia Enache la Romania te iubesc.

Munceste foarte mult..se vede asta pe scena. Este o mana de om cu o forta incredibila. Umple scena. Te face sa treci de la o stare la alta cat ai spune “teatru” si cel mai important: iti lasa un gust amar momentul in care se termina piesa si trebuie sa parasesti sala. “De ce atat de repede?” Pentru un iubitor de teatru nu e cazul sa mai spun ca merita sa vada Faust la Sibiu, pentru un om care nu este pasionat de teatru o sa spun asta. O sa incerc sa motivez pe toata lumea sa mearga si sa faca asta.

Ofelia PopiiOfelia PopiiOfelia Popii

“Care este lucrul cel mai important pe care l-am inteles despre mine? Ca, dincolo de orice cadere pe care am avut-o, sunt un om puternic, pozitiv si luminos. Asta m-a ajutat de fiecare data. Am observat ca, dincolo de caderile necesare oricarui artist, simt lumina in preajma tot timpul, in orice moment de negura. Am invatat asta in clipe grele si am mai invațat ca am un psihic puternic, ceea ce e important in actorie. Am intalnit multi actori extrem de talentați, dar care au clacat, neavand un psihic suficient de puternic ca sa reziste.” Sursa: yorick.ro

 “Imi place sa-mi depasesc limitele si neputintele“

Ofelia PopiiOfelia PopiiOfelia Popii

“Ce inseamna iubirea? Ce inseamna Dumnezeu? In „Bess”, iubirea e dincolo de limitele pe care ti le impune religia. Ea ajunge sa se prostitueze pentru omul iubit si nu considera ca ar face ceva rau. „Dumnezeu ii da fiecaruia cate un talent“, zice Bess McNeill, „Dumnezeu il ajuta pe fiecare dintre noi sa fie mai bun. Eu, de exemplu, sunt foarte proasta, dar sunt foarte buna la asta”. Insa continua sa vorbeasca cu Dumnezeu. Cat este boala in toate acestea? Pana unde poate merge un bolnav in iubire? Cate bariere exista in creierul omului sanatos care il impiedica sa simta? Sunt foarte multe idei frumoase acolo. In final, mi-am dat seama ca Bess nu e bolnava si n-ar trebui interpretata ca atare. Handicapul ei nu este mental. Este dat de faptul ca simte si iubeste mai mult decat un om normal.” Sursa: ceascadecultura.ro

Ofelia PopiiOfelia PopiiOfelia Popii

“Pe mine ma iubeste Dumnezeu dar ma iubesc si oamenii. Nu cred ca daca aveam o viata mult mai usoara intelegeam atat de multe pe cat inteleg acum. Fericirea nu tine de conditiile materiale.”

Vezi aici tot materialul.

Sursa foto: Teatrul National Radu Stanca Sibiu – Facebook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.