BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

11

September 2017

3

COMMENTS

“Intr-o lume atat de complexa, trufia este mai mult un efect decat o cauza.” Interviu cu Ilie Dumitrescu Jr.

Written by , Posted in Film

Despre filmul asta nu ca sunt curios sa il vad…astept cu sufletul la gura momentul in care o sa fie premiera oficiala. Buna asta de pe Facebook de la ei: “Slava Domnului ca au mai ramas atat de putine zile, ca noi sincer nu mai avem rabdare! Un pas în urma serafimilor din 22 septembrie in cinema!” La “Romania mea” stam de vorba cu unul dintre actorii care parte din distributia lungmetrajului de debut al lui Daniel Sandu. Doamnelor si domnilor Ilie Dumintrescu Jr. – fiul fostului mare Ilie Dumitrescu, face parte din distribuția lungmetrajului de debut al lui Daniel Sandu.

Am crescut cu Generatia de Aur la TV si acum mi se pare tare ca fiul lui Ilie Dumitrescu si fiica lui Hagi sa fie actori. Ce te-a determinat sa o iei pe drumul asta?

De actorie am fost îndrăgostit de când ma știu, o dragoste ce a evoluat cu timpul și s-a concretizat în profesie.

Cum a fost intalnirea cu Ivana Chubbuck?

Ivana Chubbuck este o femeie foarte puternică și cu multă experiență în domeniul artistic, având în vedere numele grele cu care a lucrat (Brad Pitt și Charlize Theron sunt numai câțiva dintre actorii care au fost pregătiți de ea). Lucrând cu Ivana și, văzând cum interacționează cu diversele tipologii de oameni, am înțeles cât de important este să poți da cărțile pe față și să treci peste maniere sau fațade. Ea nu încurajează nimic ce nu este asumat sau real. „A face frumos”, nu te va duce niciodată cu adevărat departe.

Crezi in bucuria lucrurilor simple? Care sunt lucrurile simple care te fac fericit?

Lucrurile cele mai simple pot fi și cele mai complexe, depinde de perspectivă. Pentru mine dragostea pentru oameni, animale și natură funcționează ca rampă de plecare către o lume mai bună.

“Un pas în urma serafimilor” dezvaluie atat abuzurile psihologice cat si morale pe care preotii de la un seminar teologic le aplicau asupra baietilor de 14-15 ani. Ce face o experienta de acest gen cu psihicul unui adolescent?

Acest gen de experiență duce, în cel mai bun caz, la cinism, frustrări și lipsă de creativitate. Copilul este suma experiențelor trăite in raport cu latura sensibilă. Întodeauna este bine să rămână loc pentru speranțe și vise. Și apoi brutalitatea este inutilă în fața bombei nucleare.

Ilie Dumitrescu Jr, credit photo Cornel Lazia2Ilie Dumitrescu Jr, credit photo Cornel Lazia4

Am vazut promovarea pe Facebook si citeam treaba asta care mi-a placut tare: “Nu ratati intalnirea cu cea mai cool trupă de băeți din România.” Ne poti spune cateva cuvinte despre fiecare dintre ei?

Suntem un colectiv de tineri actori plini de speranță, entuziasm și dorința de a face lucruri minunate. Fiecare dintre actori are o mică asemănare cu personajul atribuit.

Am auzit ca Un pas în urma serafimilor este un film foarte bine conceput, plin de subtext. Imi mai poti da inca 3 motive sa mergem sa te vedem in filmul asta?

Regia lui Daniel Sandu este foarte buna și tot conceptul este diferit în raport cu filmele autohtone. Nefiind un stereotip și având o temă controversată, poate fi o provocare pentru fiecare dintre noi.

De asemenea, Ștefan Iancu face un rol principal extraordinar în care nu se victimizează, ci se luptă până la capăt!

Bazat pe reala poveste a regizorului Daniel Sandu aflat în fața provocărilor și paradoxurilor de început de drum, subiectul are o punere în scenă specială pentru noi actorii dar și pentru marele public.

Ilie Dumitrescu Jr, credit photo Cornel Lazia3UPIUS_CharacterPoster_S6

Pacatul lui Olah este trufia. Cum a fost sa intri in pielea acestui personaj?

Intr-o lume atat de complexa, trufia este mai mult un efect decat o cauza. Oamenii se nasc puri dar lumea inconjuratoare, din pacate, altereaza aceasta calitate. Cu totii ne putem asocia cu copilul ranit si deziluzionat care se transforma intr un rebel cu cauza de data aceasta. Am incercat sa mi insusesc cauza iar efectul asteptat s a produs de la sine.

Ne pierdem in detalii si de multe ori uitam esenta. Care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat in viata?

Dragostea și iertarea sunt lucrurile care contează cu adevărat. Manipularea vine în ideea de a ne modifica sistemul de valori și de a ne bulversa. Dragostea nu poate fi comercializată, deși se încearcă foarte mult și asta.

“Fericirea este aptitudinea de a lasa dezamagirile in trecut si
obiectivele pe care ti le doresti atinse in viitor.” Toata lumea vorbeste despre ea…Unii au trait sentimentul, altii nu. Ce este fericirea pentru tine?

Fericirea este echilibrul perfect dintre minte, trup și suflet care oferă liniște și împăcare cu sine. Nu poți scăpa de lucrurile nocive și rele din jur, dar poți să te poziționezi în raport cu ele… deasupra.

Un pas în urma serafimilor va fi lansat în cinematografele din România pe 22 septembrie.

Credit photo: Cornel Lazia

POSTER SERAFIMI OFICIALjpg


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.